CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP'nin mafya-devlet ilişkilerinin araştırılması için verdiği grup önerisi görüşmelerinde son dönemde artan devlet-mafya ilişkisi tartışmalarına ilişkin konuştu. “Benim dönemimde derin devletin başı olan insanın oğlu bugün sizin milletvekiliniz” diye konuşan Zeybek, “Bu ülkeyi çökertmenin hesabını çok ağır ödeyeceksiniz” dedi. CHP'nin ‘mafya devlet ilişkilerinin boyutlarının araştırılması’ için verdiği önerge ise AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP’li Zeybek'ten sert 'mafya' çıkışı: Hesabını çok ağır ödeyeceksiniz

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 'mafya-siyaset ve devlet içindeki ilişkilerinin boyutlarının belirlenebilmesi' için CHP tarafından verilen grup önerisi görüşmelerinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekilliği öncesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Zeybek, son dönemde artan iktidar-mafya ilişkileri tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Benim görev yaptığım dönemde Türk yargısına milletin güveni yüzde 70’ti, şimdi sizin hakim ve savcılarınız görev yaptığı dönemde yüzde 20 bunu unutmayın” ifadelerini kullanan Zeybek, “Benim dönemimde derin devletin başı olan insanın oğlu bugün sizin milletvekiliniz, o dönemde mafya babaları sizinle birlikte seçim çalışması yaptı unutmayın” dedi.

İktidara derin, “Devleti batırdınız be” ifadeleriyle tepki gösteren Zeybek, “Paralel Parti Devleti kurdunuz. Bu ülkeyi çökertmenin hesabını çok ağır ödeyeceksiniz” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bazı iddiaları ‘savcılara anlatırım' diyerek suç işlediğini ifade eden Zeybek, “İçişleri Bakanı diyor ki: ‘Savcı isterse söyleyeceğim' Kaç gün oldu ya! Daha hâlâ açıklanmadı. Daha ne bekliyoruz ya! İçişleri Bakanı şu anda suç işliyor. TCK'nın 279. maddesi çok açık kamu görevlilerinin suçu bildirmemesi suçtur. Suçsuzlardan sorulsun demiyoruz, bu ilişkiye girenlerden hesap sorun. Sormazsanız bu devletin çöküşünün sorumlusu olursunuz” dedi.

YARGI'YA ÇAĞRI: DERHÂL HAREKETE GEÇİN

Zeybek, yargıya çağrıda bulundu:

"Yirmi yedi yıl cumhuriyet savcılığı yapmış bir milletvekili olarak buradan cumhuriyet savcılarına sesleniyorum: Eğer vicdanınız varsa ve ‘Görevimizi kanuna göre yapıyoruz' diyorsanız, talimatları beklemeyi bırakın, derhâl harekete geçin; aksi takdirde, bu devletin çürümesinin ortağı olursunuz."

ÖNERGE AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Öte yandan CHP milletvekili Mahmut Tanal, 'mafya-siyaset ve devlet içindeki ilişkilerinin boyutlarının belirlenebilmesi' için verdikleri önergenin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini duyurdu.

Tanal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Mafya-Siyaset ve devlet İçindeki İlişkilerinin boyutlarının belirlenebilmesi, araştırılması amacı ile verilen meclis araştırma önergesi ; Ak parti ve MHP oyları ile reddedildi. Kirli ilişkilerin ortaya çıkmasını istemiyorlar..." ifadesini kullandı.