CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Gökhan Zeybek, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun, AKP’li müteahhide yaptırdığı inşaatta meydana gelen göçük nedeniyle yurttaşların yaşadığı mağduriyet hakkında konuştu

CHP’li Zeybek'ten Tevfik Göksu’ya tepki: Vatandaşı evsiz bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi, İstanbul Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Gökhan Zeybek, İstanbul Esenler Kemer Mahallesi’nde AKP’li müteahhidin yaptığı, temelinde göçük meydana gelen inşaatta ve toprak kayması riski bulunan sokakta yurttaşları dinledi. KRT TV “Haber Aktif” programında ise Ebru Birçak’a açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde halka yardım bütçesini reddeden Tevfik Göksu’nun Esenler Belediyesi’nde de yurttaşları evsiz bıraktığını ifade eden Zeybek, şöyle konuştu:

'HALK DÜŞMANI ZİHNİYET HER MECRADA AYNI'

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi olağanüstü Meclis toplantısında Sayın Ekrem İmamoğlu ’nun halka hizmet için, içinden geçtiğimiz süreçte türlü zorluklarla karşılaşan İstanbullu vatandaşlara bir nebze olsun can suyu sağlanması için talep ettiği borçlanma bütçesinin İBB Meclisi'nden geçmemesi için olağanüstü çaba gösteren Sayın Tevfik Göksu’nun Belediye Başkanı olduğu Esenler Kemer Mahallesi’nde şu anda yüzlerce insanımız, yandaşı korumak uğruna alınan uygunsuz kararlar neticesinde evsiz durumda.

AKP Esenler Belediye Meclis Üyesinin ruhsata uygun yapılmayan, kanunsuz inşaatı yüzünden oluşan toprak kayması nedeniyle evleri mühürlenen yüzlerce Esenler ilçesi sakini vatandaşımızın, olayın meydana geldiği zamanın çok öncesinde yandaş müteahhit’i defalarca Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya ve Esenler Belediyesi yetkililerine şikayet etmelerine, uyarmalarına rağmen hiçbir önlem alınmadığını görüyoruz."

'GÖKSU’NUN UĞRUNA VATANDAŞI BELEDİYEDEN KOVDURTACAK KADAR KORUDUĞU MÜTEAHHİT KİM?'

“Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun uğruna vatandaşı belediyeden kovdurtacak kadar koruduğu müteahhit kim?” diye soran Zeybek, sözlerine şöyle devam etti;

“AKP Meclis üyesini ve yaptığı inşaatı korumak için Esenler Belediyesine şikayet için gelen vatandaşların kovulduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Bu da yetmezmiş gibi; belediyeden kovulan vatandaşlar evlerinin mühürlenmesi sonucunda İlim Yayma Cemiyetinin yurtlarına yerleştirilmiş durumdadır. Zor koşullarda, ne yapacaklarını bilmeyen vatandaşlar, ne yedikleri, ne içtikleri bilinmeden belirsizliklerle dolu bir çıkmaza sürüklenmiş bir haldedir."

chp-li-zeybek-ten-tevfik-goksu-ya-tepki-vatandasi-evsiz-birakti-731031-1.

'Esenler Belediye Başkanı Sayın Tevfik Göksu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına soruyorum. Sizin ihmalleriniz, denetimsizliğiniz sonucunda, mensubu olduğunuz partinin belediye Meclis üyesinin yaptığı uygunsuz inşaat neticesinde evsiz kalan vatandaşların ne yediğinden, ne içtiğinden haberiniz var mı? Mühürlediğiniz evlerin geleceğiyle alakalı bir açıklama yaptınız mı?' diyen Zeybek sözlerini şöyle tamamladı:

‘BU ZİHNİYETE İZİN VERMEYECEĞİZ’

"AKP zihniyeti temsilcileri ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin borçlanma meselesinde olduğu gibi halka dönük, halkın yararına yapılacak olan tüm hizmetlere, bütün iyi işlere muhalefet etmeyi, yandaşı korumak uğruna iyiliğe ve güzelliğe yapılan tüm hizmetlere ve girişimlere engel olmayı görev edinmişlerdir. Bu zihniyete değil İstanbul’da, yurdun hiç bir noktasında geçit vermeyeceğiz."