CHP için 'lanet parti', CHP'lilere yönelik ise 'Bunları asmak şart' diyen AKP'li Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan görevden alındı.

CHP'liler için 'Bunları asmak şart' diyen Navi Çokan görevden alındı

CHP için “lanet parti”, CHP’liler için de "bunları asmak şart" diyen AKP’li Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan görevden alındı.

Urfa'da AKP'li Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın yardımcısı olan Navi Çokan, sosyal medya hesabından, "Bu ülkeye atandığı günden beri, bu ülkenin insanına dayatmacı politikalarını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yer yüzünde var mıdır? Bu sefer ciğerlerimizi hedef alan politikalar peşinde. Bunları asmak şart. Hiçbir zaman halkı dinlemediler. Hep zoraki, hep zoraki" paylaşımı yaptı.

chp-liler-icin-bunlari-asmak-sart-diyen-navi-cokan-gorevden-alindi-908804-1.

CHP, AKP’li Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP Urfa il ve ilçe başkanları ile birlikte suç duyurusunda bulunduktan sonra, açıklama yaptı.

Aydınlık, açıklamasında, "O gün, o gücü nereden bulduysa, o hadsizliği nereden gördüyse onu bilmiyorum, böyle bir açıklama yapmış. Gönül isterdi ki belediye başkanımız, bu beş günlük süreç içerisinde bu şahsı görevden alsın, ama almadı. Ne bir özgür dileme var, ne bir görevden alma var" ifadelerini kullandı.

Aydınlık, şöyle devam etti:

"Bugün teşkilat olarak buraya gelerek bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Adalet herkes için vardır. Bu hadsiz insana da fazla bir şey dememiz gerekmiyor. Çünkü haddini bilmeyen, kendini bilmeyen bir insan. CHP, Türkiye'de 11,5 milyon oy alan bir partidir ve bu partiye 'lanet parti' diyerek CHP’lileri asmak isteyen bir insan adalet önünde kendisini savunacaktır."

BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

Gelen sert tepkiler üzerine Belediyeden açıklama geldi. Akçakale Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kamuoyu gündeminde yeralan belediye personelimizin talihsiz beyanatı ile ilgili konu adli makamlara intikal etmiştir. Soruşturmanın selameti için personelimizi başkan yardımcılığı görevinden almış bulunmaktayız. Konu ile ilgili olarak adli makamların kararı beklenmektedir. Nefret ve ırkçılık söylemini kim söylerse söylesin tasvip etmemiz mümkün değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.