CHP milletvekilleri Ali Şeker, Eren Erdem, Orhan Sarıhal, Ali Haydar Hakverdi, Niyazi Nefi Kara, Onursal Adıgüzel, Sibel Özdemir, Ali Özcan ve Şenel Sarıhan, MİT TIR'ları haberinden tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP'li vekiller. cezaevi önünde gazetecilere özgürlük için uçurtma uçurdu.

CHP'liler Silivri'de gazetecilere özgürlük için uçurtma uçurdu

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 9 milletvekili Silivri'ye gelerek tutuklu gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti. Dündar ve Gül’ün bu durumdan rahatsız olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Adeta bir hücre hapsine mahkum edilmiş durumdalar. Bunu şiddetle kınıyoruz. Burada tamamen tecrit uygulanıyor.” dedi. CHP’li vekiller ziyaretin ardından cezaevi önünde gazetecilere özgürlük için uçurtma uçurdu.

CHA'nın haberine göre, CHP milletvekilleri Ali Şeker, Eren Erdem, Orhan Sarıhal, Ali Haydar Hakverdi, Niyazi Nefi Kara, Onursal Adıgüzel, Sibel Özdemir, Ali Özcan ve Şenel Sarıhan, MİT TIR'ları haberinden tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP'li vekiller. cezaevi önünde gazetecilere özgürlük için uçurtma uçurdu.

‘GAZETECİLİK SİLİVRİ ZİNDANLARINA HAPSEDİLEMEZ’

Cezaevi önünde açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, özgürlüğün ve gazeteciliğin Silivri zindanlarına hapsedilmesini kabul etmeyeceklerini vurguladı. Erdem şunları söyledi: “Yaptıkları çalışmanın gazetecilik adına doğru bir çalışma olduğu vurguladılar. İçeride kitap okuma ve yazı yazma vakitlerinin olduğunu gördük. Biz hukuki olarak onlarla bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Geçmişteki kumpas davalarında da buradaydık. Gazetecilik ilk defa tutuklanmıyor. Geçmişte de Ahmet Şık ve Nedim Şener bu zindanlarda tutsak edilmişti. Gazetecilere, medyaya özgürlük, Can Dündar ve Erdem Gül’e özgürlük için uçurtmalarımızı uçuracağız. Onların özgürlüğü adına burada olmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar bu mücadeleyi derinleştireceğiz. CHP basın özgürlüğünün teminatı olmaya devam edecek.”

‘SİYASİ BİR DAVAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da, “Siyasi bir davayla karşı karşıyayız. Bir hukukçu olarak hukuki şeyleri söylemenin fazla bir yararı olmadığının düşüncesindeyim. Bildiğiniz gibi hem basın özgürlüğü hem de halkın haber alma özgürlüğü ve düşünceyi ifade özgürlüğü şuanda zincirlenmiş durumdadır. Bunun yasal kılıfları hazırlanmak istenmektedir. Ama hukuk ve adalet elbette galip gelecektir. Adil olmayan bir durumlar karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün bir biriyle görüştürülmediğini anlatan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ise Dündar ve Gül’ün bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti. Sarıbal, “Adeta bir hücre hapsine mahkum edilmiş durumdalar. Bunu şiddetle kınıyoruz. Burada tamamen tecrit uygulanıyor. Bunu ilgililere açık ve net bir şekilde iletiyoruz. Dışarıda özgürce ifade ettiklerinden dolayı tutuklanan bu dostlarımızı içeride bir biriyle görüştürmeyerek adeta bir işkence çektiren bu yapıyı şiddetle kınıyoruz. Can ve Gül dostumuzu özgürlük diyoruz. Bütün basın emekçilerine ve ifade özgürlüğüne özgürlük diyoruz.” açıklamasını yaptı.