CHP Milletvekili Kesici'den 'Saray'a giden CHP'li' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in canlı yayında söylediği sözlere yanıt verdi. Kesici, "Bir CHP milletvekilinin, CHP Genel Başkanı'ndan habersiz ve gizli bir şekilde Cumhurbaşkanı'nı ziyaret etmesi her ne sebeple olursa olsun çok adi ve alçaltıcı bir durumdur" dedi.

HaberTürk Ankara temsilcisi Bülent Aydemir, Saray'a gidip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yaptığı iddia edilen ismin CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici olabileceğini iddia etti.

Habertürk TV canlı yayınında konuşan Aydemir şunları söyledi:

"Son dönemi mercek altına alırsak Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açan bir Muharrem İnce... Genel başkan olmak istediğini biliyoruz. İnce'yi AK Parti'ye yakın çevreler, medya grupları destekledi. Ancak Muharrem İnce 'Böyle ahlâksız bir girişimde bulunmam' dedi ve reddetti. Ekrem İmamoğlu ismi akla geldi. İmamoğlu da kendi nezdinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olacak bir isim. İBB'yi aşan siyasi girişimler içinde daha şimdiden. İmamoğlu ismi de böylece bertaraf edilmiş oluyor.

Geriye başka bir isim kalıyor: İlhan Kesici... İlhan Kesici'nin CHP Genel Başkanlığı'na aday olmak istediğini duyduk. Hatta bir dönem Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçti. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaptı. Bu isimler akla geliyor. Şimdi biz hem bu isimleri yıpratmış oluyoruz zikrederek ama bu kadar konuşulduktan sonra da bunları ifade etmek lazım. Rahmi Turan'a düşen böyle bir yazı yazdıysa bu ismin kim olduğunu açıklamak olmalı."

KESİCİ'DEN YANIT

Bülent Aydemir'in sözlerine İlhan Kesici ise Twitter hesabından yaptığı açıklama ile cevap verdi. Kesici, "Bir CHP milletvekilinin Genel Başkanından habersiz ve gizli bir şekilde Cumhurbaşkanını ziyaret etmesi her ne sebeple olursa olsun çok adi ve alçaltıcı bir durumdur ve ayrıca hayatımın hiç bir döneminde CHP Genel Başkanı olmak gibi bir niyet veya talebim olmamıştır" ifadelerini kullandı.

chp-milletvekili-kesici-den-saray-a-giden-chp-li-aciklamasi-652390-1.

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, dün köşesinde 9 Kasım akşamı CHP'li bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Saray'da ziyaret ettiğini söylemişti. Turan, Erdoğan'ın CHP'li isme, "Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir" dediğini aktarmıştı.