CHP’li Yüksel Mansur Kılınç’ın veda ziyareti yaptığı Küba Büyükelçisi Nunez, ülkesinin tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği aşı ile nüfusunun yüzde 86’sını aşıladığını bildirdi.

CHP Milletvekili Kılınç’tan Küba Büyükelçisi’ne veda ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez’i Küba’nın Ankara Büyükelçiliği’nde ziyaret etti.

Görüşmede Kılınç, “Sayın Nunez ile öneki görevlerimize dayanan dostluğumuz var. Sayın Büyükelçiyi yeni görevleri için ülkesine uğurluyoruz” dedi.

Kılınç, Küba Devriminin 63’üncü yılı nedeniyle de Büyükelçi Nunez’i kutladı.

Ziyareti için Yüksel Mansur Kılınç’a teşekkür eden Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez ise ülkesinin pandemi koşulları, Küba’nın Covid-19 aşıları ve Türkiye’den Küba’ya turizm hakkında bilgiler verdi.

Ambargoya rağmen Küba sağlık sisteminin başarısı sayesinde Covid-19 pandemisine karşı etkili aşıları üretmeyi başardıklarını kaydeden Nunez, “Yüzde 100 Küba’nın yerli aşısıyla nüfusumuzun yüzde 86’sını aşılamış bulunmaktayız. Vaka sayısı 100’ün altına düştü. Covid’den dolayı ölümler ise neredeyse hiç yok. Küba’da pandemiyi tamamen kontrol altına aldık” dedi.

Küba aşısının İran, Vietnam, Venezuela ve Nikaragua’da da kullanıldığını kaydeden Küba Büyükelçisi, başka ülkelerle de görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Küba’ya uygulanan ambargo nedeniyle Küba halkının gıdaya ve temel ihtilaçlarına erişimde sorunlar yaşadığını ifade eden Nunez, Küba ile ticaretin gelişmesine, yerel yönetimlerle daha yakın iletişime, Küba’nın Türkiye’de tanıtımı için medya kuruluşlarının desteklerine, Türkiye’den her kesimsen Küba ile dayanışmaya hazır olduklarını vurguladı.

Pandeminin kontrol altına alınmasıyla Küba’da ya turizmin yeniden açıldığı bilgisini veren Büyükelçi Nunez, “Bu vesile ile Türk arkadaşlarımızı da Küba’ya davet ediyoruz. Küba’ya karşı çok sempati duyduklarını biliyorum. Dünyanın en güvenli yerlerinden birinde olacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yön Haber