CHP Milletvekillleri Sezgin Tanrıkulu, Sera Kadıgil ve Ali Şeker gözaltına alınan öğrenciler için Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

CHP Milletvekilleri Vatan Emniyet'te

HABER MERKEZİ

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektörlüğe atanan AKP Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı protestolar bugün de devam etti.

Gün içinde çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken polis kampüse girerek öğrencilere müdahale etti. Gözaltına alınan öğrenciler otobüslerle kampüsten çıkartılarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul Valiliği toplam 159 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne giden CHP Milletvekillleri Sezgin Tanrıkulu, Sera Kadıgil ve Ali Şeker, öğrencilerin en temel haklarını kullandıklarını belirterek polisin müdahalesine ve gözaltılara tepki gösterdi.

Sezgin Tanrıkulu, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri en temel hakları olan itiraz haklarını kullanıyorlar. Biz buradayız ve dayanışma içindeyiz" dedi.

Sera Kadıgil ise "Tek kabahatleri basın açıklamasına destek vermek için Etiler mahalinde bulunmak. Derhal hukuksuzluğun sona ermesini ve öğrencilerin serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi.

Son olarak söz alan Ali Şeker, "Boğaziçi öğrencileri başı dik yürürken doğru bildiklerini sürdürdükleri için başlarını önüne eğmeleri istendi. Başı dik öğrencilerimizin yanındayız" ifadelerine yer verdi.