CHP milletvekillerinden erken seçim açıklaması: Suni gündem yaratılıyor

Almanya‘nın Frankfurt kentindeki CHP üyeleriyle biraraya gelen Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türkiye‘deki erken seçim söyletileriyle ilgili soruları yanıtladı. Vekiller, "Biz her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz, hazırız“ dedi.

Hanau kentinde geçtiğimiz hafta meydana gelen ırkçı saldırıda yaşamlarını yitiren gençlerin cenazelerine katılmak üzere Almanya‘ya gelen Demirtaş ve Tutdere, Frankfurt‘taki CHP Temsilciliği‘nde bir araya geldikleri yurttaşların Türkiye‘deki siyasal gelişmeler üzerine sorularını yanıtladı.

Almanya‘da yaşanan sorunları değerlendiren vekiller, Türkiye‘de ani bir kararla erken seçime gidilebileceğine dair söylentilerin hatırlatılması üzerine, "Bugün bu sorunun yanıtını Türkiye‘de sadece bir kişi biliyordur. Bizim için önemli olan CHP‘ye ve ‚demokrasi bloğu‘na yönelik seçmen desteğinin her geçen gün daha da artması. Biz her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Bir erken seçime de hazırız“ dedi.

Türkiye‘de medya aracılığıyla suni gündemler yaratıldığına dikkat çeken vekiller "Böylece toplumun dikkati günümüzün en önemli sorunlarından uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Bizce en önemli sorunlar işsizlik başta olmak üzere ekonomide ve dış politikada yapılan yanlışlardır“ ifadelerini kullandı.

Vekiller sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha seçim zamanı belli değil, isimleri tartıştırıyorlar. Bütün bunlara itibar etmeyin. CHP Genel Başkanı ve parti örgütü doğru zamanda, doğru adayı belirleyecektir. Biz CHP olarak kendi işimize bakıyoruz. Özellikle bize oy vermeyen kitlelere gidip, onları kazanmak için, yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz.

Toplantıda, Almanya‘daki Türkiye kökenli göçmenlerin sorunları da konuşuldu. sonsaldırılarına değinen CHP milletvekilleri, "Elbette biz Almanya‘nın iş işlerine karışmak istemiyoruz. Ancak buradaki vatandaşlarımıza ve tüm göçmenlere yönelik saldırıların her boyutuyla aydınlatılması, sorumluların yakalanıp cezalandırılması ve insanlarımızın bu saldırılara karşı korunması gerekiyor. Bu sadece göçmenler için değil, Almanya‘nın kendi iyiliği içindir“ dedi

Demirtaş ve Tutdere, Türkiye‘den gelen uçak yolcularının Almanya‘daki ve Türkiye‘ye gidenlerin de oradaki havaalanlarında karşılaştıkları zorluklara ilişkin şikayetleri de not alarak, Ankara‘ya döndüklerinde bu konuları rapor haline getireceklerini, ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin gündemine getireceklerini söylediler.