CHP MYK olağanüstü toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (CHP MYK) toplantısı tamamlandı. Toplantıda Saray'a giden CHP'li tartışması da ele alındı.

Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklama yaptı. Öztrak şunları söyledi:

"Şimdi Genel Başkanımız "Kim yaptı bunu açıkla" diyor. Bu bilgiyi veren yazarın ifadesiyle bir saray görevlisi saray sosyetesine mensup biri. Dolayısıyla doğruysa eğer bu bilgiyi verenin kim olduğunu açıklamak Sayın Erdoğan’ın görevi. Onu diyor Genel Başkanımız da diyor ki "açıkla". O da cevap veriyor "Sen açıkla" diyor. Neyi açıklayacak sayın genel başkanımız neyi açıklayacak. Ve diyor ki "Ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum" yani Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığını kumar masasında pey olarak sürecek gözü dönmüş durumda.

Peki bu kadar kızgınlığın sebebi ne çünkü oyun bozuldu. Milletin yoksulluğun milletin işsizliğinin üstünü örtmeleri lazım. Ben buradan şunu söyleyeyim açıklayamazsan bu iş için Cumhurbaşkanlığını ortaya koymak bu iş biraz fazla gelir. Onu tank palet fabrikasına sakla. Tank palet fabrikasıyla ilgili sorduğumuz soruların açıklanmasına sakla. Genel başkanlık yeter burada sen de kendi genel başkanlığını koy eğer açıklayamıyorsan."

Sayın Genel Başkanımız katılıdığı bir programda, Saray'ın CHP içerisinde bir karışıklık çıkarmak istediğini bunun için de özel hazırlıklar yaptığını kamuoyuna duyurmuştur. Bugün geldiğimiz nokta genel başkanımızın tespitlerinin ne kadar doğru olduğunun kanıtıdır. Gazeteci Rahmi Turan, bu bilgiyi saraya yakın birinden aldığını söylemişti. Aynı bilginin başkalarına da servis edildiği bilinen bir husustur. Saray menşeili bu operasyonun amacı gayet açıktır, İktirada yürüyen, vatandaşın dertlerine derman olarak gördüğü CHP'de karışıklık yaratıp CHP'ye kumpas kurmaktır. CHP'ye düzenlenen bu kumpasın düğümünün çözülmesi için yapılacaklar bellidir.

Gazeteci Rahmi Turan, kaynağını açıklamışıtr. Şimdi bu isim de bu bilginin kaynağını açıklamalıdır. Bu açıklanmadığı sürece milletin gerçek gündemini karartmak isteyenlere fırsat yaratılmaktadır. Saray memurlarının operasyonlarıyla CHP'yi dizayn etmek kimsenin haddi değildir. Şimdi biz CHP'lilere düşen görev, birlik ve beraberlik içinde CHP'nin kararlı iktidar yürüyüşünü sürdürmektir.