CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. PM'deki oylamanın ardından adaylar netleşti. Buna göre, İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana adayları belli oldu

CHP'nin adayları netleşti: İstanbul ve Ankara adayları belli oldu

CHP Parti Meclisi'nde yapılan oylamanın sonucuna göre adaylar belli oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

PM'de yapılan oylamanın ardından belediye başkan adayları belli oldu. CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş olurken İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu oldu.

ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ

CHP'nin yerel seçimlerdeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş oldu. Yavaş ismi Parti Meclisi'ndeki oylamada 12'ye karşı 45 oyla belirlendi.

Yavaş adaylığının kesinleşmesi sonrası Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun'' ifadelerini kullandı.

***

İSTANBUL'DA EKREM İMAMOĞLU

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Adaylığı açıklanan Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. İmamoğlu paylaşımında, "İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

chp-de-adaylar-netlesiyor-ankara-adana-ve-antalya-belli-oldu-543574-1.

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu

ANTALYA ADAYI MUHİTTİN BÖCEK

CHP, Antalya adayını da açıkladı. CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu. Böcek, adaylığının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı. Böcek, "20 yıldır Konyaaltı'nda birlikte başardık! Şimdi de hayatımı adadığım Antalya'da birlikte başarmaya geliyorum. Sn. @kilicdarogluk 'na, örgütümüze ve Sn. @meral_aksener’e teşekkür ediyorum. Oturan değil, çalışan Antalya'ya hazır olun. Şimdi çalışma zamanı" ifadelerini kullandı.

chp-de-adaylar-netlesiyor-ankara-adana-ve-antalya-belli-oldu-543560-1.

CHP'nin Antalya adayı Muhittin Böcek

ADANA ADAYI ZEYDAN KARALAR

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. İYİ Parti ile CHP'nin işbirliği yapmasının ardından ismi bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

chp-de-adaylar-netlesiyor-ankara-adana-ve-antalya-belli-oldu-543567-1.

CHP'nin Adana adayı Zeydan Karalar

BOLU'DA TANJU ÖZCAN

CHP'nin Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan oldu. Özcan sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Doğduğum, büyüdüğüm; evladı olmaktan onur duyduğum, Ankara'da sekiz yıldır gururla temsil ettiğim Bolumuza, inşallah bundan sonra Belediye Başkanı olarak hizmet edeceğim. Bolu’yu çok seviyorum” dedi.

chp-de-adaylar-netlesiyor-istanbul-ve-ankara-belli-oldu-543587-1.

CHP'nin Bolu adayı Tanju Özcan

CHP Parti Meclisi'nde kabul edilen adayların tam listesi şöyle:

chp-de-adaylar-netlesiyor-istanbul-ve-ankara-belli-oldu-543591-1.

chp-de-adaylar-netlesiyor-istanbul-ve-ankara-belli-oldu-543592-1.