CHP'nin çağrısı sonrası CNN Türk, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 100 binden fazla takipçi kaybetti

CHP'nin çağrısı sonrası CNN Türk 100 binden fazla takipçi kaybetti

CHP'nin CNN Türk hakkında boykot uygulama kararı almasının ardından CNN Türk'ün Twitter takipçi sayısı hızla düşmeye başladı.

CHP'li Tuncay Özkan, bugün yaptığı basın toplantısında CHP'nin CNN Türk'e boykot uygulama kararı aldığını bildirdi.

Boykot kararına göre, hiçbir CHP'li isim CNN Türk yayınlarına çıkmayacak.

Tuncay Özkan'ın açıklaması üzerine Twitter'da "#CnnTürkBoykot" hashtagi gündeme girdi.

CNN Türk'ün Twitter takipçi sayısındaki hızlı düşüş ise dikkat çekti. Saat 17:30'da Tuncay Özkan'ın açıklaması öncesi 5 milyon 114 bin civarında takipçisi bulunan CNN Türk, CHP'nin boykot kararının ardından 130 binden fazla takipçi kaybetti.

Saat 21.45 itibariyle CNN Türk'ün sosyal paylaşım sitesindeki takipçi sayısı 4.983.408 oldu.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TAKİPÇİ AÇIKLAMASI

CNN Türk'ün takipçi sayısının düşüşüne ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "#CnnTürkBoykot başladığında 5.150.000’lerde olan takipçi sayısındaki bu düşüş yarın reytinglere, ilerleyen günlerde başka verilere, hesaplara yansıyacak. Emekçinin üretimden gücünün farkına varması gibi bizler de tüketimden gelen gücümüzün farkına vardığımızda neler olacak neler" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda bundan böyle CNN Türk ekranlarında yer almayacaklarını söylemişti.

Seçmenlerinden de CNN Türk’ü izlememelerini isteyen Özkan, “Seçmenlerimiz de izlemesin, çocuklarına izletmesin” demişti.

CHP PM Üyesi Eren Erdem, CHP'nin boykot kararı hakkında yaptığı açıklamada "Cumhuriyet Halk Partisi resmi kararıdır: “Hiçbir partilimiz CNNTURK ekranlarına çıkmayacak, hiçbir partilimizin CNNTURK izlememesini istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, "CNN-Demirören kanalı ve kepaze yayınları ile ilgili daha önce birkaç defa eleştiri ve tesbitlerimi ifadede etmiştim. Şimdi alın kanalınızı hayrını görün" diye yazmıştı.