CHP’nin vekil adayı Kaboğlu gençlerle buluştu: “Bu seçimler dönüm noktası”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı, Anayasa Hukukçusu ve BirGün yazarı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, geçen salı günü Kadıköy Moda Sahili’nde gençlerle buluştu.

MELİS GÜNDEN
UNIVERSUS Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin 24 Haziran seçimlerine yönelik düzenlediği Seçim Minderi toplantılarının ilki Prof. Dr. Kaboğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Gençlerin yoğun olarak katıldığı etkinlikte Kaboğlu konuşmasına, vekil seçiminin 3-4-5 yıllık dönemler için yapıldığını, ancak bu seçimin 21. Yüzyılı etkileyecek önemde bir seçim olduğunu söyleyerek başladı. Kaboğlu “Bu seçimler Türkiye’de demokrasi mücadelesinin çok önemli bir dönüm noktası” dedi.
“Anayasasızlaştırma kibar kalıyor”
Kaboğlu, 16 Nisan 2017’de halkoylamasına sunulmuş olan anayasa değişikliği ile Türkiye’de yasamanın itibarsızlaştırıldığını, ancak 24 Haziran’ın bütün bu tahribatı onarmak için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Kaboğlu, 15 Temmuz Anayasası adlı kitabında kullandığı “anayasasızlaştırma” teriminin günümüzde kibar kaldığını ve Türkiye’nin karşı karşıya olduğu kırılmayı yeteri kadar açıklamadığını belirtti. Öte yandan Kaboğlu, Cumhur İttifakı’nın vaat ettiği sistem değişikliğinin Osmanlı tarihinden Cumhuriyet tarihine kadar demokratik ve anayasal kazanımları ortadan kaldıracağının altını çizdi.
Seçim Minderi etkinliği, UNIVERSUS üyelerinin, gençlerin siyasete doğrudan etki etmesi, siyasetçilere baskı oluşturabilmesi ve kendilerinin de politik özneler haline gelmesi konularındaki katkıları ile sona erdi.


