CHP-ÖDP görüşmesinde Hopa ve Şavşat’ta önseçim mutabakatı

UĞUR KOÇ | ugurkoc@birgun.net | @Ugurkoc_

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, yerel seçimler gündemine dair dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede, Artvin’in Hopa ve Şavşat ilçelerinde önseçim yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Kılıçdaroğlu ve Taş’ın CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği görüşmeye ÖDP MYK Üyesi Ozan Sürer ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da katıldı.

BirGün’ün edindiği bilgilere göre görüşmede Alper Taş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehditlerine karşı Kılıçdaroğlu ile dayanışma içinde olduklarını iletti.

Görüşmede iki parti de yerel seçimlere dair bakış açılarını paylaştı. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Taş, partisinin güçlü olduğu Artvin’in Hopa ve Şavşat ilçelerinde halkın katılımıyla önseçim yapılması gerektiğini, solun tabandan bir ittifakla bu yerlerde seçime girmesinin önemli olduğunu belirtti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu da Taş’ın önerisine olumlu yaklaşarak Hopa ve Şavşat’ta önseçim yapılması için talimat verdi.

Ordu’nun Çamaş ilçesinde ise yerel toplumsal muhalefet güçleri bir meclis oluşturarak belediye başkan adayını birlikte belirledi. Yerel Meclis, ÖDP İlçe Başkanı Ahmet Kesik’in CHP çatısı altında seçime girmesi konusunda mutabık kaldı. Görüşmede bu başlık da gündeme gelirken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Çamaş’taki durumdan memnun olduklarını dile getirdi.