CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, öğrencileri deprem öncesi ve sonrasına dair yapılacaklar konusunda bilgilendirmek için okullarda broşür dağıtacaklarını açıkladı

CHP okullarda deprem broşürü dağıtacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, uzman kuruluşlarla deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerin yer aldığı bir broşür hazırladıklarını ve bunları okullarda dağıtacaklarını açıkladı.

Kaya, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 41 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ ve Malatya depremlerinin, yeniden deprem gerçeğiyle yüzleşilmesini ve hasarlı okulları gündeme getirdiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hasarlı okullarla ilgili açıklamasına değinen Kaya, "Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve bugüne kadar bakanlık yapanlara ve AK Parti'li yetkililere soruyoruz, ağır hasarlı okullarda çocuklarımızın eğitim görmesine vicdanınız nasıl izin veriyor?" dedi.

Uzmanların Maraş ve Hatay için deprem riskinin büyük olduğu uyarısını yaptığını belirten Kaya, "Bu illerde gerekli tedbirler alındı mı? Okullarımız depreme dayanıklı hala getirildi mi? Deprem riskinin yüksek olduğu illerimizdeki okullarda incelemeler yapılarak gerekli tedbirler derhal alınmalıdır" diye konuştu.

2004-2019 yıllarında toplam 65 milyar lira deprem vergisi toplandığını aktaran Kaya, bu paraların ortada olmadığını, akıbetinin de bilinmediğini söyledi.

Türkiye halkının depremde bir dayanışma örneği gösterdiğini söyleyen Kaya, "Partili, partisiz hangi partiden olursa olsun tüm belediyelere, ilgili kurum ve kuruluşlar ile müdürlüklerin tamamına teşekkür ediyoruz" dedi.

DEPREM BROŞÜRÜ

Kaya, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğu gerçeği çerçevesinde uyumlu eğitim politikalarının hayata geçirilmesi, çocuklara okullarda deprem bilinci verilmesi ve depremden korunma yollarının ders kitaplarında anlaşılır bir şekilde yer alması gerektiğini kaydetti.

Coğrafya dersi saatinin artırılması gerektiğini de ifade eden Kaya, okullarda sık sık depremle ilgili bilgilendirme yapılmasının önemine değindi.

CHP olarak uzman kuruluşlarla deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerin yer aldığı bir broşür hazırladıklarını ve bunları okullarda dağıtacaklarını bildirdi.

Bu broşürde, aile, öğretmen ve öğrenciler ile okul yönetiminin konuyla ilgili sorumluluklarının bulunduğunu anlatan Kaya, broşürde deprem çantasında olması gerekenlerin belirtildiğini de kaydetti.

Depremin Türkiye'nin gerçeği olduğunu yineleyen Kaya, "AK Parti Genel Başkanı '41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Elazığ, Malatya depreminden sonra 'depremi durdurma şansımız var mı?' dedi. Evet, depremi durdurma şansımız yok. Depremleri durdurma gücümüz yok ama depremlerden koruyacak teknolojiye sahibiz" dedi.

AA