CHP’de gözler, başta İstanbul’un beş, İzmir’in iki ilçesi olmak üzere aralarında Bodrum’un da yer aldığı tartışma konusu ilçelerde 31 Mart’ta yarışa girecek belediye başkan adaylarını belirlemek üzere bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısına çevrildi. 18 saat süren son PM toplantısında son dakikada oylanmadan geri çekilen ya da oylanarak kabul edilmeyen ilçeler için hafta boşunca yoğun bir […]

CHP PM, kriz konusu ilçeler için toplanıyor

CHP’de gözler, başta İstanbul’un beş, İzmir’in iki ilçesi olmak üzere aralarında Bodrum’un da yer aldığı tartışma konusu ilçelerde 31 Mart’ta yarışa girecek belediye başkan adaylarını belirlemek üzere bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısına çevrildi.

18 saat süren son PM toplantısında son dakikada oylanmadan geri çekilen ya da oylanarak kabul edilmeyen ilçeler için hafta boşunca yoğun bir kulis yürütülürken, bugünkü toplantıda tartışmalı ilçelerin dışında çok sayıda ilçede seçime katılacak isimler de belirlenecek. Kritik ilçelerin sonuçlandırılmasının ardından bazı ilçeler için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yetki verilmesi bekleniyor.

Kadıköy oylaması yeniden

Önceki PM’de Kadıköy için yapılan oylamanın ardından yaşanan tartışmanın bugünkü toplantıda da devam etmesi bekleniyor. Muhalifler 29 ret oyuna karşılık 30 oyla Şerdil Dara Odabaşı’nın adaylığının ilan edilmesinin tüzüğe aykırı olduğunda ısrarlı. Odabaşı’nın salt çoğunluğu oluşturan 31 oyun altında kaldığı, bu nedenle adaylık önerisinin reddedilmiş sayılacağı iddiası dile getirilirken, parti yönetiminin bu isimde ısrarcı olduğu ancak tartışmalara son vermek için bir kez daha oya sunmayı planladığı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun tepkiler üzerine önceki toplantıda gündeme getirmediği Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile MYK’nın önerdiği ancak kabul görmeyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bugün PM’nin onayına sunulması bekleniyor.

İmamoğlu ile görüşme

Bu arada son PM toplantısı devam ederken sosyal medya hesabından istifa açıklaması yapan ancak daha sonra vazgeçen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile önceki gün bir araya gelen Kılıçdaroğlu dün de Ankara’ya gelen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile PM öncesi liste üzerinde değerlendirme yaptı.

Kocadon gündemde

Adaylığı önceki PM’de kabul görmeyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un bugünkü toplantıda da gündeme gelmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun Kocadon’la ilgili sorular üzerine, “Onay almayan adaylar Parti Meclisi’nde yeniden gündeme gelebilir” açıklamasıyla Bodrum için bu isimde ısrarcı olduğu mesajını verdi.

Alper Taş’a Beyoğlu teklifi

PM’de geçen toplantıda karara bağlanamayan ilçelerden Şişli ve Beyoğlu ile ilgili son dakikada sürpriz isimler gündeme geldi. Beyoğlu için ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş’a teklif götürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de katıldığı canlı yayında İsmail Küçükkaya’nın sorusu üzerine, Taş’ın son derece saygın biri olduğunu belirterek, “Beyoğlu’na yakışan bir isim” dedi. Öğle saatlerinde CHP ve ÖDP heyetleri arasında yapılan görüşmenin ise olumlu bir havada geçtiği öğrenildi. Görüşmede Beyoğlu özelinde ÖDP ile CHP’nin ve bunun üzerinden tüm kent dinamiklerinin ittifakının oluşturulması yönünde fikir birliğine varıldı. İstanbul Şişli için de Gürsel Tekin’in ismi ön plana çıktı.