CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yürütülen CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi. Yaklaşık 5 saat süren kritik toplantıda, kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP PM toplantısı: Kurultay süreci başlayacak
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

Partinin genel merkezinde saat 10.00'da başlayan toplantıda, kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı.

Toplantıda, ayrıca, genel seçimler dolayısıyla daha önce bir yıl ertelenen kurultay takvimi de ele alındı.

PM'nin, kurultay takvimine ilişkin yeni Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) tam yetki verdiği öğrenildi.

CHP PM toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin, siyasi tarihin en eşitsiz koşullarında gerçekleştiği belirtildfi.

"ÖZ ELEŞTİRİLER SAMİMİYETLE DİKKATE ALINACAK"

Açıklamada, bunlara rağmen CHP'nin, seçim süreçlerini ve sonuçlarını ilk andan itibaren yönetim organlarında detaylı şekilde değerlendirmeye başladığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda da seçim sonuçları detaylı şekilde değerlendirilmiş, bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu birimimiz, seçimlerde kullandığımız sistemimize ilişkin detaylı sunumlar gerçekleştirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, seçmenin verdiği mesajı, seçim sonuçlarını sandık sandık, köy köy, ilçe ilçe, il il, parti kurul ve karar organlarında dikkatle incelemeye ve analiz etmeye devam edecektir. Bu değerlendirme sürecinde öz eleştiriler samimiyetle dikkate alınacak ve gereği hızla yerine getirilecektir."

"MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

CHP'nin kurultay takviminin düzenlenmesi ile ilgili kararın Parti Meclisi tarafından değerlendirildiği ve takvimlendirme çalışmalarına başlanıldığı ifade edilen açıklamada, "Kurultay sürecinin parti içi demokrasi kültürümüze yaraşır şekilde gerçekleşmesi için yapılacak gerekli hazırlıklar ve alınacak kararlar yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından açıklanacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, giderek derinleşen ekonomik krizden çıkışın yollarını göstermeye kararlılıkla devam edeceğiz. On milyonların demokrasi, özgürlük, adalet ve refah mücadelesinde buluşan ve büyüyecek olan iradesine sahip çıkacak, eşit ve özgür bir Türkiye'yi kurma mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulunuldu.