CHP'nin dört dönemdir Abant'ta yapılan milletvekili kampı, bu kez Tunç Soyer’in ilk belediye başkanlığı yaptığı İzmir’in Seferihisar ilçesinde bir otelde yapılacak. Kamp, Soyer'e desteğe de dönüşecek.

CHP, rotayı İzmir'e çevirdi: Milletvekili kampı Soyer'e desteğe dönüşecek

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "CHP milletvekillerinden Soyer'e 'destek' kampı" başlıklı yazısında CHP'nin dört dönemdir Abant'ta yapılan milletvekili kampının bu kez Tunç Soyer’in ilk belediye başkanlığı yaptığı İzmir’in Seferihisar ilçesinde bir otelde yapılacağını duyurdu.

Öztürk yazısında, kampın Soyer'e desteğe de dönüşeceğini aktardı.

Öztürk yazısında şunları kaydetti:

"CHP'nin milletvekili kampı dört dönemdir Abant'ta yapılırken, bu kez, Tunç Soyer'in ilk belediye başkanlığı yaptığı İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir otelde yapılacak. CHP'nin bütün milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilecek üç günlük kamp, aynı zamanda Tunç Soyer'e desteğe de dönüşecek. Soyer'in konuşmasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyu daha da sert ifadelerle gündemde tutuyor"

NE OLMUŞTU?

Tunç Soyer, kentin kurtuluşunun 100. yıl dönümünde yaptığı konuşmada "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar" ifadelerini kullanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok AKP'li Soyer'in bu sözlerini hedefine almıştı.