CHP, yerel seçim için kolları sıvadı. Peş peşe toplanacak MYK ve PM’de yol haritası belirlenecek. İlgezdi, “Eşit olmayan şartları lehimize çevirmek için çalışmalıyız” dedi

CHP sandık mesaisinde

HABER MERKEZİ

Yaklaşan yerel seçimler için kolları sıvayan CHP, stratejisini belirlemek üzere parti kurullarını topluyor. Bu doğrultuda yarın yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından gelecek hafta Parti Meclisi (PM) bir araya gelecek ve CHP’nin yol haritası belirlenecek.

Konuyla ilgili BirGün’e açıklama yapan CHP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, “Son MYK toplantımızda yerel seçimler görüşüldü. Yarın bir kez daha aynı konuda MYK’mizi toplayacağız” dedi.

‘Koşullar eşitsiz, daha hazır olmalıyız’
Toplantıda yerel yönetimlere ilişkin fikir alışverişi yapacaklarını aktaran İlgezdi, şu ifadeleri kullandı; “Ortak bir akıl geliştirip ona göre bir yol alacağız. Şu an görünürde bir erken yerel seçim olmasa da kolları şimdiden sıvamamız gerektiğinin farkında olarak çalışıyoruz. Eşit olmayan koşullarda bir seçime gidiyoruz. Daha hazır ve daha güçlü bir mücadeleye girişmemiz gerekiyor. Başarılı olmak için bunu yapmalıyız. Şimdiden eşit olmayan koşulları lehimize çevirmek için çalışmalıyız.”

İttifak yok çünkü...
Olası ittifaklara da değinen CHP’li İlgezdi, “Yerel seçimlerde herhangi bir partiyle ittifak yapmamız söz konusu değil. Çünkü partimizin başarılı olacağına inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Adaylar üzerinde parti organlarından herhangi bir konuşma olmadığını aktaran Gamze İlgezdi, belediye başkanlıkları için de isim konuşmadıklarını söyledi.

PM de toplanacak
CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi de, MYK toplantısının ardından, önümüzdeki hafta içerisinde bir Parti Meclisi toplantısı yapacaklarını duyurdu. Hamzaçebi, “Burada ilkeler belirlenecek. CHP’nin hangi yolu izleyeceği konuşulacak” dedi.

Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerdeki ittifak tartışmalarına da değindi. Siyasi Partiler Yasası’na göre ittifakın ancak genel seçimde yapılabileceğini hatırlatan CHP’li Vekil, yerelde bir ittifakın ancak yasa değişikliğiyle mümkün olabileceğini söyledi.

‘Adaylar etrafında dayanışma olur’
Hamzaçebi, “O halde konuşulan bir ittifak değil, bir yerel seçim dayanışması. MHP ve AKP, ittifaktan söz ederken, yerel seçimlerde birinin güçlü olduğu yerde, diğerinin aday göstermemesi şeklinde bir dayanışmayı kast ediyorlarsa, bu dayanışma asla sandığa yansımaz. Yerel seçimde seçmen adaya bakacaktır. İttifak tartışmalarını gereksiz bir tartışma görüyorum. Adaylar etrafında dayanışmalar, birleşmeler olur” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünüp düşünmediğine dair bir soru üzerine ise Hamzaçebi, “İstanbul olsun Ankara olsun iddialı olduğumuz illerde seçimi hangi adayla alacaksak aday odur. Adaylar tabanda birleşmeyi sağlayacak olan adaylar olacaktır. Başarılı olacağız orada” yanıtını verdi.

***

Safını seçti

CHP’nin Şişli Belediye Başkan adayı olarak adı tekrar anılan Mustafa Sarıgül, yaklaşan yerel seçimler öncesinde safını seçti. Sarıgül, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘partinin birleştirici gücü’ olduğunu savundu.

24 Haziran seçimlerinin ardından Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce arasındaki liderlik yarışına dair sessizliğini ‘manidar’ bir zamanda bozan Sarıgül, İnce’yi suçladı. Sarıgül, “Cumhurbaşkanlığı seçimi bitmiş, sizi insanlar aday yapmışlar, o seçim biter bitmez, aceleci ve ham davranmanın çok bir anlamı yok. Şu anda zaten mevcut bir genel başkan var. Görevine devam ediyor” dedi.