CHP Sarıgül için düğmeye bastı
CHP Yönetimi, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan Şişli B
CHP MYK, Baykal ve parti yönetimine karşı mücadele başlatan üç milletvekilinin ihracından sonra şimdi de genel başkanlık koltuğuna gözünü diken Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiden uzaklaştırılması yönünde önemli bir karar aldı. MYK'nın kararına göre; Sarıgül ya partiden istifa edecek ya da ihraç edilecek. CHP Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen MYK taplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında, İstanbul İl Başkanlığınca Sarıgül hakkındaki iddiaları araştırmak üzere bir komitenin kurulacağını söyledi. Öymen, "Şişli Beledeyi Başkanı Mustafa Sarıgül ve bazı yöneticileri hakkındaki iddiaları görmezden gelemeyiz" dedi.
Kovuşturma Komitesi yaptığı inceleme sonucunda elde ettiği bilgi ve belgelere dayanarak, Sarıgül'ün savunmasına başvuracak. CHP Genel Sekreteri Önder Sav imzasıyla 2 Kasım 2000 yılında yayınlananan genelge uyarınca, yolsuzluğa karıştığı ya da rüşvet aldığı tespit edilirse; Sarıgül'ün disiplin kovuşturmasını beklemeden derhal koltuğunu boşaltması ve partiden istifa etmesi gerekiyor. İstanbul İl Başkanlığı gerekli iaraştıram ve incelemeyi en kısa sürede tamamlayarak CHP Genel Merrkezine bir rapor halinde sunacak. CHP'den uzaklaştırılan 3 muhalif milletvekili için de aynı yöntem uygulanmıştı.
SARIGÜL'DEN GERİ ADIM YOK
MYK'nın kararını öğrenen Sarıgül ise partiden istifa etmeyi düşünmediğini belirterek, "Benim mücadelim koltuk mücadelesi değil, CHP'yi iktidar yapma mücadalesidir. Bir yıl öncesine kadar Sayın Genel Başkanın en başarılı bulduğu belediye başkanı bendim. Hiçbir zaman en ufak çıkar peşinde koşmadım. Partimi yıpratacak olayların içine girmedim. Parti çıkarlarını kişisel çıkarlarımın üzerinde tuttum. Tutmaya da devam edeceğim. İstifa etmeyeceğim. İhraç ederlerse de hukuki yolları kullanarak partime geri döner CHP bayrağını en yükseğe taşımak için mücadeleme devam ederim" diye konuştu.


