Ankara, İstanbul, Antalya, Adana ve Mersin gibi birçok önemli büyükşehir belediyelerini kazanan CHP, seçim sonuçlarını değerlendirmek için toplanıyor. Bugün saat 12.00’de Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) toplayarak kurmaylarıyla bir araya gelecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Parti Meclisi (PM) ile saat 14.00’te bir araya gelecek. Yüzde 30 oy oranını aşarak, 11 büyükşehir belediyesi, 10 il […]

CHP seçim sonuçlarını  değerlendiriyor: Her kesimin oy verdiği bir parti olduk

Ankara, İstanbul, Antalya, Adana ve Mersin gibi birçok önemli büyükşehir belediyelerini kazanan CHP, seçim sonuçlarını değerlendirmek için toplanıyor. Bugün saat 12.00’de Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) toplayarak kurmaylarıyla bir araya gelecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Parti Meclisi (PM) ile saat 14.00’te bir araya gelecek.

Yüzde 30 oy oranını aşarak, 11 büyükşehir belediyesi, 10 il belediyesi ve 191 ilçe belediyesinin yanı sıra çok sayıda belde belediyesini de kazanan CHP parti yönetimi, bu sonuçları masaya yatıracak. Toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in, seçim sonuçlarının verileri üzerinden kendilerine oy vermeyen grupların ve kitlelerin belirlenmesine yönelik bir sunum yapması bekleniyor. Bilim Platformu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’in ise 16 Nisan 2017 Referandumu, 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri ve 31 Mart Yerel Seçim sonuçları üzerinden bir siyasi değerlendirme yapması ve rapor açıklaması bekleniyor.

BÜYÜK SEÇİM BAŞARISI

CHP’nin son üç yıldaki üç büyük seçime yönelik politikasını ve aldığı sonuçları değerlendirecek Açıkel, “her kesimin oy verdiği bir parti” konumuna geldiklerini vurgulayacak. Açıkel’in değerlendirmesinde ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun kutuplaştırmayı sona erdirmeyi amaçlayan “tüm demokratları bir araya getirme” çabasının, “ilk büyük seçim başarısını” kazandığına dikkat çekilecek.

Ayrıca, bu başarıda ittifak politikasının etkili olduğu da gündeme gelecek konular arasında yer alacak. Siyasal iletişim kampanyası, çalışkan adaylar ve ekonomik krize karşı sosyal belediyecilik projeleri de seçimlerde sağlanan başarının “anahtarları” arasında gösterilecek.