CHP Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, AKP ve MHP’nin muhaliflere saldırıları ‘keyifle seyrettiğini’ söyledi. Öztrak, “Bu saldırıları cesaretlendiren, Saray ortaklarının kirli siyasi dilidir. Saldırganlara ve tehdit savuranlara gösterilen hoşgörü, hatta esirgenmeyen siyasi himayedir” dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak: Olan bitenden keyif alıyorlar


BirGün ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısının ana gündem maddesi, Cumhur İttifakı’na muhalif siyasetçi ve gazetecilerin saldırılar oldu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun saldırıların cezasız kalmasına dikkati çektiği öğrenildi.

MYK toplantısının ardından gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, derinleşen yoksulluk ve sistem krizine değinerek, “Bu ucube vesayet rejiminde devlet, bırakın vatandaşlarımıza, ‘yaşamaya değer bir yaşam’ kurmayı, vatandaşlarımızın yaşamını dahi koruyamıyor. Devlet krizinin zirve yaptığı son yıllarda, Türkiye’nin göbeğinde, başkentimizde, ana muhalefet partisi liderine linç girişiminde bulunuluyor. Mafya artıkları ve çeteler, siyasetçilere, gazetecilere olmadık tehditler savuruyor. Yetmiyor kalleş saldırılar düzenleyebiliyor.

Hükümet ise bu terör saldırılarını seyrediyor. Ufak ortağı ise mafya bozuntularına sahip çıkıyor. Bıyık altından sırıtarak olan bitenden keyif alıyor” dedi.

Mafyavari yöntemlerle ülke yönetilemeyeceğini vurgulayan CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin ana muhalefet partisi lideri tehdit edilince, sinsice el ovuşturup, sessiz kalanlar, Cumhurbaşkanı zırhına sığınan AK Parti Genel Başkanına ‘sözde’ denince bir bardak suda fırtınalar kopardılar. Sayın Genel Başkanımıza, Çubuk’ta düzenlenen linç girişiminden sonra ne yapıldı? Yine çok yakın zamanda, bir mafya bozuntusunun tehditlerine karşı yargı ne yaptı? Siyaset kurumu ne yaptı.”

KÜÇÜK ORTAKTAN TEHDİTLER

“Beylerden tehditlere karşı bir ortak tavır almalarını bıraktık, Sarayın küçük ortağı, tehditler savuran mafya artığını sahiplendi. İşte bugün mafya artıkları ve çeteler, başkentte terör estiriyorsa, bu kadar pervasızca sahne alabiliyorsa, bunun arkasında sarayın bu olaylar karşısındaki meflûç tavrı, yurttaşların güvenliğini sağlama konusundaki yetersizliği vardır. Bu organize terör saldırılarının, en kısa sürede tüm yönleriyle aydınlatılması gerekir.

***

Bahçeli tehditlerini sürdürüyor

MHP’nin hedef göstermesinin ardından Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve avukat Afşin Hatipoğlu’na yönelik saldırılar siyasetin nabzını yükseltti. Saldırılardan MHP’nin sorumlu olduğu iddialarını reddeden MHP Lideri Devlet Bahçeli isim isim saydığı Karar gazetesi yazarlarını tehdit etti. “Karar Gazetesi’nin kiralık köşe yazarları, mesela Elif Çakır, mesela Yıldıray Oğur, mesela Taha Akyol ve diğer köşesiz sözde yazarlar MHP’yi hafife almasınlar, MHP’ye kara çalmasınlar” diyen Bahçeli, “Çünkü kazdıkları kuyuya çoktan düşmüşler, kızarmayan yüzleriyle yakayı ele vermişlerdir. Bilhassa Taha Akyol MHP’yi bilir, tavsiyem mezkur sipariş üzerine yazan isimlerle birlikte Serok Ahmet’e bizi acilen anlatmasıdır” ifadelerini kullandı.


Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek ise saldırıya gelen tepkiler için “Üç yumruk için ortalığı ayağa kaldırıyorlar” ifadelerini kullandı. Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na saldıranlardan birinin MHP’li Etimesgut belediyesinde güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıktı. Yeniçağ’ın haberine göre; Uğuroğlu’na saldıranlarlardan 1993 doğumlu O.K.Y. polise verdiği ifadede Etimesgut Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyledi. 2019 yılındaki seçimde Etimesgut Belediyesi’ni MHP kazanmış başkan da Enver Demirel olmuştu.