CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Sığınmacıların tamamını gönderemeyiz, kalanlar entegre edilecek" sözleri üzerine açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak " “Partimizin görüşlerini Genel Başkanımız, Parti Sözcüsü ve Grup Başkanvekilleri açıklar," dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak'tan CHP'li Kaftancıoğlu'na tepki: Partimizin görüşlerini Genel Başkanımız açıklar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Sığınmacıların tamamını gönderemeyiz, kalanlar entegre edilecek" sözlerine tepki gösterdi.

İzmir'in Çeşme ilçesinde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, “Partimizin görüşlerini Genel Başkanımız, Parti Sözcüsü ve Grup Başkanvekilleri açıklar. Suriyelileri geri gönderme konusunda başlangıçtan beri tavrımız nettir. En geç iki yıl içerisinde ülkelerine gönderilmeleri, aziz milletimize taahhüdümüzdür" dedi.

Kaftancıoğlu, "Evrensel hukuk kuralları çerçevesinde bu insanların tamamını göndermek diye bir gerçek yoktur. Kalanların entegrasyonu, yeniden gelişin engellenmesi ve ülkesindeki koşulların oluştuğunda gidecek olanların gitmesi ulusal bir politik mesele," demişti.