Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 17/25 Aralık operasyonuna ilişkin açıklamalarını değerlendiren CHP’li Başarır ve İYİ Partili Çıray, Bayraktar'ın ifadelerinin 'itiraf' olduğunu ve devamının geleceğini söyledi.

CHP ve İYİ Parti’den Erdoğan Bayraktar çıkışı: Sözleri itiraftır

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17/25 Aralık soruşturmasına ilişkin, "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" dedi. Bayraktar’ın açıklamalarının ardından muhalefet söz konusu ifadelerin ‘itiraf’ olduğu ve devamının geleceği değerlendirmesinde bulundu.

Konuya ilişkin İYİ Partili Aytun Çıray Bayraktar’ın "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" açıklamasına ilişkin olarak, "Açıklama 17/25 Aralık hakkında bir suç duyurusu" değerlendirmesini yaptı.

Çıray Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Eski AKP'li Bakan Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı açıklama 17/25 Aralık hakkında bir suç duyurusudur. Bu 'kötülük yönetimi'nin en taze itirafıdır. Bu itirafların sonu gelmeyecek, nihayetinde tüm müsebbib ve mümessillerini bir kara delik gibi içine çekecek" ifadesini kullandı.

CHP’Lİ BAŞARIR: RÜŞVET, İRTİKAP, KARA PARA; BUNLAR SORGULANMALIDIR

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da Erdoğan Bayraktar’ın sözlerine ilişkin "Bu bir itiraftır. Rüşvet suçunu ortaya çıkaranların suçlu olması; evinden para çıkanların, 'sıfırla oğlum' diyenlerin suçluluğunu örtmez” ifadelerini kullandı.

ANKA'nın aktardığına göre Başarır, "Hakkımdaki iddialar doğru’ diyor ama bir şey daha söylüyor; ‘Bende para yok’ diyor. Peki o dönem para alanlar, evinden para çıkanlar, ayakkabı kutusundan çıkan paralar, ‘Oğlum sıfırlayabilir misin’ diyenler yargılandı mı? Hayır. Bu iddiaları, delilleri suçlular ortaya koysa da onların suçluluğunu ortadan kaldırmaz. Eğer dün bu rüşvetin, yolsuzluğun üzerine gidebilseydik bugün Ticaret Bakanı kendi şirketinden bakanlığa mal satmazdı. Satsaydı da yargılanabilirdi" diye konuştu.

“Bugün rüşveti, yolsuzluğu yargılayamıyorsak o gün ayakkabı kutularından çıkan paranın hesabını veremeyenler yüzündendir” diyen Başarır, ABD’de yargılanan Rıza Zarrab’ı aklayanların bugün bir kez daha toplumun karşısına çıktığını söyledi. Başarır, “Zarrab’ı aklayanlar; para, saat alanlar bir kez daha toplumun karşısına çıkmıştır. Rüşvet, irtikap, kara para; bunlar sorgulanmalıdır. Sorgulamalıyız. Çünkü tüyü bitmemiş yetimin hakkı var” dedi.