CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Maraş’ta meydana gelen ve çok sayıda kentte yıkıma neden olan deprem nedeniyle bölgedeki cemevlerinin barınma ve yemek için 24 saat açık olacağını duyurdu.

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo: Deprem bölgelerindeki cemevleri açık olacak
Fotoğraf: AA

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Maraş’ta 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle cemevlerinin açık olacağını belirtti.

Foggo, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bölgede ki Tüm Cemevleri, barınma ve yemek için 7/24 açık olacak. Maraş Cemevi Antakya, Samandağ Cemevi, Antep Cemevi, Osmaniye kadirli Cemevi, Malatya Cemevi, Adıyaman Cemevi, Adana Cemevi, Diyarbakır Cemevi, Urfa Kısas Cemi” ifadelerine yer verdi.

Foggo, ikinci paylaşımında, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adıyaman, Hatay, Maraş ve Adana şubelerinin de açık olacağını duyurarak şube adreslerine yer verdi:

“Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Şubeleri: Adana Şubesi adresi: 100. Mahalle Hacı Bektaş Veli Bulvarı NO:66,

Adana Ceyhan Şubesi adresi: Namık Kemal Mahallesi, Ahmet Ural sok. no:77

Adıyaman Şubesi adresi: Yunus Emre Mahallesi Dellek Pınar Mevkii

Kahramanmaraş Nurhak Şubesi: Karaçar Mahallesi Atatürk Bulvarı

Kahramanmaraş Elbistan Şubesi: Cumhuriyet Mahallesi Hacı Bektaş Veli Cad. NO:11-3 Hatay İskenderun Şubesi: Mustafa Kemal Mahallesi Hasan Ali Yücel Cad. 550.sok. NO:7”

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle çok sayıda bina çöktü, can kaybı artıyor. İlk depremin ardından öğlen saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD Başkanı Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 1014 olduğunu açıkladı.