CHP'de seçimlerin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, iki kez kurmaylarıyla bir araya geldi. Genel başkan yardımcılarının "Biz istifa edelim" önerisi Kılıçdaroğlu tarafından kabul görmedi. Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler sona erene kadar partinin başında kalabileceği iddia ediliyor.

CHP’de seçim sonrası gelişmeler: İstifalar ilk anda reddedildi

Hüseyin ŞİMŞEK

Seçimlerin Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü ile sona ermesinin ardından CHP'deki hareketlilik hız kazandı. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi hemen bırakmayacağı öğrenilirken genel başkan yardımcılarından ise "Biz istifa edelim" önerisi geldi. Bu önerinin Kılıçdaroğlu tarafından ilk anda kabul görmediği ifade edildi.

Seçimin sonuçlanmasının ardından Altılı Masa toplantısından önce iki kez kurmayları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun, kendisine yöneltilen bu teklif için, "Şu an için gerek yok" yanıtını verdiği belirtildi.

İSTİFA PARTİ YÖNETİMİNİN GÜNDEMİNE GELDİ

Kılıçdaroğlu'nun olası istifası da parti yönetiminin gündemine geldi. Bu konuda öne çıkan görüşün, "Hemen istifa etmeniz, partinin seçimlerde başarısız olduğu algısına hizmet eder" yönünde olduğu dile getirildi.

Bu konudaki son kararın daha sonra verileceği bildirilse de, Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler sona erene kadar partinin başında kalabileceği iddia ediliyor.

KAYBEDİŞİN DÖRT NEDENİ

CHP’de bazı kurmaylar, seçimin kaybedilmesinin dört nedeni olduğunu da tespit etti. O tespite göre dört etken şöyle:

>> Milletvekili listelerinin benimsenmemesi

>> Kampanya dilinin yeterli kapsayıcılıkta olmaması

>> Mecliste çoğunluğu Cumhur İttifakı'nın sağlaması

>> İyi Parti'nin masadan kalkıp geri dönmesi

AKŞENER: HERKES GEREKLİ SONUÇLARI ÇIKARSIN

Dün seçimlerin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısında ise özellikle İYİ Parti lideri Akşener'in tepkili olduğu, "Herkes gerekli sonuçları çıkarsın" dediği de öne sürüldü. Akşener'in bu sözü Kılıçdaroğlu hakkında sarf ettiği de dile getirildi.