Christopher Nolan merakla beklenen yeni filminden ilk tanıtım geçen günlerde yayınlandı. Yıldız oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film 21 Temmuz 2023'te vizyona girecek.

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan ilk fragman

Christopher Nolan'ın nükleer bilimci J. Robert Oppenheimer'ın biyografisi olan yeni filminden ilk fragman geçen günlerde yayınlandı.

Fragmanın başında Oppenheimer'ın eşi Katherine'ı oynayan Emily Blunt'ın, "Dünya değişiyor, reforma gidiyor. Şimdi, senin anın" dediği duyuluyor.

Filmde Oppenheimer'ı, Peaky Blinders dizisinin başrolü Cillian Murphy oynuyor.

Murphy'nin yanında filmin oyuncu kadrosunda Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Matthew Modine, Florence Pugh ve Rami Melek bulunuyor.

Kai Bird ve Martin J. Sherwin tarafından yazılan J. Robert Oppenheimer'ın biyografisi olan American Prometheus'a dayanan film, Syncopy Inc. ve Atlas Entertainment'ın ortak yapımı. Nolan, filmin yapımcılığını Emma Thomas ve Charles Roven ile birlikte yaptı.

Filmin 21 Temmuz 2023'te Universal Pictures tarafından sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor. Bu, Nolan'ın Akıl Defterin'den (2000) bu yana, stüdyonun eşzamanlı sinema ve HBO Max yayın programından kaynaklanan anlaşmazlıklar nedeniyle Warner Bros. Pictures tarafından dağıtılmayan ilk filmi.

ROBERT OPPENHEİMER KİMDİR?

Julius Robert Oppenheimer (22 Nisan 1904 – 18 Şubat 1967), bilim ve teknoloji dünyasında "ilk nükleer bombanın babası" olarak anılan, Manhattan Projesi başkanlığını yapmış Amerikalı fizikçi ve üniversite profesörü.

II. Dünya Savaşı döneminde, Los Alamos Laboratuvarı'nın, sonrasında ise ilk nükleer silahları geliştiren gizli Manhattan Projesi’nin başkanlığını yaptı. İlk atom bombası testi 16 Temmuz 1945'te New Mexico'daki Trinity tesislerinde başarıyla patlatıldı. Bhagavat Gita'dan bahsederken "Şimdi de ben dünyaların yok edicisi oldum," sözü çok dikkat çekti. Ağustos 1945'te yarattıkları nükleer silahlar ilk kez Hiroşima ve Nagazaki'de kullanıldı.

Savaş sona erdikten sonra Oppenheimer, yeni oluşturulan ABD Atom Enerjisi Komisyonu'nun etkili Genel Danışma Komitesi'nin başkanı oldu. Bu pozisyonu, nükleer silahların yayılmasını önlemek, nükleer enerjinin uluslararası kontrolü ve Sovyetler Birliği ile nükleer silahlanma yarışında lobi yapmak için kullandı.