İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cibali Karakolu'nun restore edilerek hem müze hem de karakol olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Cibali Karakolu restore edilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cibali Karakolu'nun restore edileceğini söyledi.

Soylu sosyal medya hesabından karakolun restore edilmiş projesine ait animasyonu paylaşarak "Tarihimizde önemli bir yere sahip olan Cibali Karakolu restore edilerek hem müze hem de hizmet veren bir karakol olacak. Muammer Karaca, Nejat Uygur ve Cibali Karakolu'nu zihinlerimize nakşeden tüm sanatçılarımıza, Türk Polis Teşkilatının gelmiş, geçmiş tüm mensuplarına saygıyla." ifadesini kullandı.

Cibali Karakolu, Henri Keroul ve Albert Barre'nin Une Nuit de Noces (Bir Düğün Gecesi) adlı eserinden, Muammer Karaca ve Refik Kordağ tarafından Türk tiyatrosuna uyarlanmıştı. Uyarlanan oyunun çizgisi Karaca sonrasında Nejat Uygur ve Zihni Göktay tarafından devam ettirildi.

Karaca Tiyatrosu bu oyun ile açıldı ve uzun yıllar gösterildi. İlk dönemlerde Gülriz Sururi ve Adile Naşit gibi isimler de yer alıyordu. Oyun 16 yılda 3 binden fazla temsil edildi. Sonraları Nejat Uygur tarafından yeniden yorumlandı. 1966'da ise Hulki Saner tarafından aynı adla sinemaya taşındı. Şehir Tiyatrolarının 100. yaşını kutladığı 2014-2015 tiyatro sezonunda ise Nedret Denizhan yönetmenliğinde ve Zihni Göktay'ın başrolü ekseninde yeniden sahnelenmeye başladı.