Kars’ta çiftçilik yapan Aytekin Tok’un banka borçları nedeniyle traktörü haczedildi. Tok,11 bin liralık borcun faizler nedeniyle katlanarak 26 bin liraya çıktığını söylüyor

Çiftçiler haciz kıskacında

EKONOMİ SERVİSİ

Pandemi ile artan ekonomik buhran, yurttaşı günden güne borç batağına sürüklüyor. Ülkenin dört bir tarafından haciz haberleri peş peşe geliyor. Hükümetten destek göremeyen çiftçiler mazot, gübre fiyatları altında ezilirken traktör, tarım aletleri için çekilen kredileri ödeyemiyor.

Suat İncedere'nin haberine göre Kars'ın Akyaka ilçesi Büyük Pirveli Köyünde yaşayan Aytekin Tok'un banka borcu sebebiyle tarlasını sürdüğü traktörü haczedildi. Henüz son taksidi duran traktörü icra memurları tarafından çekiciye yüklenerek götürüldü. Yazın köyde çiftçilik, kışın gurbette inşaat işçiliği yaparak 6 nüfusu geçindirmeye çalışan Aytekin Tok mevsim şartları ve pandemi nedeniyle duran inşaatlarda da iş bulamıyor.

BORCU KATLANDI DA KATLANDI

Aytekin Tok'un çekmiş olduğu 11 bin TL'lik kredi gelen faizlerle birlikte 26 bin TL'ye kadar çıktı. Borcunu ödemekte zorluk çeken Tok'un Ziraat Bankası'ndan kredi ile aldığı ve son taksiti duran traktörü önceki gün icra memurları tarafından haczedilerek götürüldü.

Traktör sahibi Tok'un eşi, "Hayvanların hepsini sattık traktörün borcunu verdik, son taksidi kalan traktörü bugün alıp gördüler. Yarın çifte çıkıp ekin ekeceğiz, traktörsüz ne yapalım. Eşim traktörü yeğeninin üzerine almıştı, kendisi de kefildi. Kapıya gelen memurlar garajda bulunan traktörü çekiciye yükleyip götürdüler. Hiç mi vicdanları yok?" dedi.