Alaşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi, çiftçilere ücretsiz olarak sebze fidanı dağıttı. Fiyatların artmasıyla fidan almakta zorlandıklarını söyleyen çiftçiler ise destek için teşekkür etti.

Çiftçilere ücretsiz fidan dağıtıldı

BİRGÜN EGE

Girdi maliyetlerinin artması nedeniyle zor durumda kalan çiftçilere, Alaşehir Belediyesi’nden 210 bin ve Kemalpaşa Belediyesi’nden 50 bin olmak üzere toplamda 260 bin domates, biber ve patlıcan fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı.

Fidanları alan çiftçiler, “Mazot, gübre, elektrik gibi girdi maliyetlerinin artması sonucu kendi fidanımızı yetiştirmek ve pazardan da almak için pahalı olan fidanları yetiştirmek ve almakta zorlanıyorduk. Belediye ücretsiz fidan dağıtarak, bizlere çok büyük bir destek verdi” dedi.

Fidan dağıtımına katılan, Alaşehir Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Yaklaşık 210 bin fidanımızı çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Birçok çiftçimiz fidan alamaz durumdaydı. Biz de bunu gördük. Ata fidanlarımızın yaşaması, hem de çiftçilerimize katkı sağlamak amacıyla evlerinin bahçelerine diksinler diye 210 bin fidanımızı çiftçilerimize dağıtıyoruz" diye konuştu.

Kemalpaşa’nın bir tarım ilçesi olduğuna vurgu yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Tarım ile uğraşan ailede büyümüş birisi olarak çiftçilerimizin sorunlarını ve mevcut durumu yakından biliyorum. 2020 yılından itibaren vatandaşlarımız en azından kendi sebzelerini kendileri üretebilsinler, ufak da olsa aile bütçelerine katkı olması amacıyla başlattığımız fide desteklerini sürdürüyoruz. Bu yıl da yaklaşık 50 bin vatandaşımıza fide dağıttık. Ayrıca Karakılçık buğdayının yaygınlaşması için çalışmalarımız sürüyor. Zeytinyağı hasadı yapan vatandaşlarımızı desteklemek maksadıyla kurduğumuz zeytinyağı tesisimizi bu yıl hizmete açıyoruz. Anlayışımız tarıma yatırım yarına yatırım” dedi.