Birçok farklı noktada başlayan yangınların bir kısmı söndürülürken onlarca dönüm arazi kül oldu. Mersin’deki yangında en az 80 dönüm alan yandı, Hatay'da ise rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığı belirtildi.

Ciğerimiz kül oldu

Haber Merkezi

Sıcak havaların etkisiyle iki gündür ülkenin pek çok noktasında başlayan yangınların büyük kısmı dün de devam etti. Ülkenin dört bir yanındaki yangınların bir kısmı son bulurken henüz söndürülemeyen de var. Ekipler henüz söndürülemeyen yangınları kontrol altına almaya çalışıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli önceki gün yaptığı açıklamada, 20 yangın çıktığını söyledi.

Mersin'in Aydıncık ilçesinin Pembecik Mahallesi Şırşır mevkisindeki kızılçam ormanında önceki gün sabah saatlerinde çıkan yangın hâlâ sürüyor. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Yangında yaklaşık 80 dönüm alanın zarar gördüğü belirtildi. Alevlerin farklı mevkilere sıçradığı bölgede, üs bölgesi olarak kullanılan yerin terk edilmesi çağrısı da yapıldı.

cigerimiz-kul-oldu-900107-1.
Nazilli

Hatay'ın Hassa ilçesi Amanos Dağları'nda ise önceki gün akşam saatlerinde birbirine yakın iki bölgede çıkan orman yangınları ikinci gününde de söndürülemedi. Ekipler yangına müdahale ederken sarp bölgedeki yangını söndürebilmek için iş makineleriyle yol açma çalışması yapıldı. Yangının etki alanının rüzgar nedeniyle genişlediği aktarıldı.
Ekiplerin çalışması sonucu söndürülen yangınlarda en az 47 hektarlık alan zarar gördü:

Osmaniye’de bir serada çalışma yapılırken oluşan kıvılcımlar nedeniyle çıkan yangında, yaklaşık 15 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Yangına neden oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi ifadelerinde ormanlık alana yakın bölgede sera söküm çalışmasında demir profilleri spiral makinesiyle keserken çıkan kıvılcımların yangına neden olduğunu söyledi. Gözaltına alınan işçiler, serbest bırakıldı.

cigerimiz-kul-oldu-900108-1.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, önceki gün tarım arazisinde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın, 10 saatlik müdahalenin ardından söndürüldü. Toplam 30 hektar alan zarar gördüğü belirtilen yangının, bir cam parçası nedeniyle başladığı aktarıldı.

İzmir’in Foça İlçesinde yerleşim yerlerine yakın makilik ve kuru otlarla kaplı alanda çıkan yangın, yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede yapılan soğutma çalışmalarının ardından yangın tamamen söndürüldü.
Hatay'da Habib-i Neccar Dağı’nda ikinci kez farklı bir noktada çıkan yangın da kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmasını sürdürdüğü yangında 2 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.