Çiğli Belediyesi, başlattığı yapı stoku envanteri çalışmalarını bir an önce tamamlamak için çalışmalarına hız verdi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Çiğli'de 30 binden fazla yapı var. Bunların tamamını inceleyeceğiz" dedi

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü: Kentteki 30 binden fazla yapı incelenecek

BİRGÜN EGE

Çiğli Belediyesi, 2021 yılında 'dirençli kent' hedefiyle başlattığı 'yapı stoku envanteri' çalışmalarını en kısa sürede tamamlamak amacıyla arşiv taraması ve bina tespit çalışmalarına hız verdi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İnşaat Bölümü akademisyenlerinin desteği, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katkılarıyla ilçe genelinde başlatılan yapı stoku envanteri çalışmaları Maraş'ta meydana gelen depremler sonrası hızlandırıldı.

Yapı stoku envanteri çalışmaları hakkında bilgi veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "2020 yılında İzmir'de meydana gelen deprem bizim için milat oldu. Vakit kaybetmeden Deprem Birimini kurarak acil eylem planı hazırlıklarımızı başlattık. Katip Çelebi Üniversitesi'nin desteğiyle ilçemizdeki yapıların teknik bilgilerinin ve fiziki durumlarının değerlendirilmesi ile yapı güvenliği açısından ne durumda olduklarının ortaya çıkarılması amacıyla sahaya indik" diye konuştu.

"DEPREMLE MÜCADELE ÇALIŞMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Yurttaşların can ve mal güvenliğini korumak için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Gümrükçü, "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, önlem alınmadığı takdirde nasıl sonuçlarla karşılaşacağımızı hepimize çok acı bir şekilde gösterdi. Çiğli Belediyesi olarak bir yandan depremin yaralarını sararken bir yandan da depremle mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında başlattığımız yapı stoku envanteri çalışmasının hemen hemen yüzde 50'sini tamamladık. Çiğli'de 30 binden fazla yapı var. Bunların tamamını inceleyeceğiz. Başvuruda bulunan vatandaşlarımıza öncelik vereceğiz. Bu çalışma ile hangi bölgede ne kadar binanın sorunlu olduğunu saptayacağız. Sorunlu yapılarla ilgili önlemlerimizi ivedilikle alacağız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.