İzmir’de Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Harmandalı’daki çöp tesisinin kaldırılması gerektiğini tekrarlarken, verdikleri hizmetlerin sayısının arttığını söyledi. Gümrükçü, görevdeki 1300 gününe ilişkin değerlendirmelerinde ise bir dönem daha Çiğli Belediye Başkanlığı için aday olmak istediğini belirtti.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü: Verdiğimiz hizmetlerin sayısı arttı

BirGün EGE

İzmir’de Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevde olduğu yaklaşık 3,5 yıllık süreci değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Çiğli’nin Ataşehir semtinde bulunan Akvaryum Kafe’de düzenlenen toplantı sonrasında ilçede yapılan projeler gezildi.

Yaşanan değişimin 2023 yılında daha net görüleceğini belirten Gümrükçü, “2023 daha büyük değişimlerin yılı olacak. Belediyecilik işi ekonomi işidir. Kendi ayakları üstünde duramayan belediye, vatandaşa düzgün hizmet yapamaz, personeline ödeme yapmaz, satın alma yapamaz. Önce gelir kaynaklarını tutmamız gerektiğini düşündük. Bugün Çiğli Belediyesi’nin ayakta durmasının, başarılı olmasının bir numaralı sırrı ekonomik gelişmedir. Personel sayısı biz göreve geldiğimiz rakam ile aynı durumda. Geçmişten gelen kredilerin tamamını ödemiş durumdayız. 150 milyon TL'nin üstünde bir borç ödedik. 10 tane ise yeni müdürlük kurduk. 100'ün üzerindeki personelimiz diğer müdürlüklerden alıp buralar kaydırdık. Bu 10 müdürlük Çiğli Belediyesi'nin vatandaşlara verdiği hizmetlerin sayısında artış demek” dedi.

“HAYVAN DOSTU BİR BELEDİYEYİZ”

Yeni yılda sloganlarının "temizlik gülümsetir" olduğunu söyleyen Gümrükçü, “Çiğli çöpten mağdur olmuş bir ilçe ve bunun için temizlik bizim ana temamız olacak. Yeni tip 1 tane konteyner 25-30 bin TL civarında. Bunu taşıyan araç minimum 5 milyon TL. 250 tane konteyner aldık ve koyduk. 10-12 milyon TL bandında sadece çöp konteyneri için alım yaptık. Bizim yaptığımız hesaba göre 500-600 konteynere çıktığımızda temizlik anlamında şikâyetlerde azalma olacak. Hayvan dostu bir belediyeyiz. Çiğli'de 21 bin sokak hayvanı var. Biz 2021'de 11 bin sokak hayvanına ulaşmış ve tedavi etmişiz. Bütün sokak hayvanlarına ulaşmamıza ramak kalmış durumda. Deniz ile buluşma noktasında bakanlıktaki çalışmalarımız olumlu gidiyor. Bazı eksiklikler vardı onları düzelteceğiz” diye konuştu.

“SPORDA ÇOK İDDİALIYIZ”

Çiğli'de yapılan sosyal yatırımlara da dikkat çeken Gümrükçü "Çiğli'yi kültür sanat kenti yapmak istiyorduk. Bunu toplumun dönüşmesindeki etkisini siz de kabul edersiniz. Ben ilk sinemayı Bergama Belediyesi'nde izlemiştim. Bunlar insanı insan yapan etkinlikler ve biz bunu önemsiyoruz. Bu konuda geçmişe göre 10 katına çıkmış durumdayız. Sporda da çok iddialıyız. 2021 Avrupa Spor Kenti seçilmiştik. 2018'de 5 branş ve 480 öğrenci ile aldığımız süreci bu yıl itibari ile 30 branş ve 4 bin 7 öğrenciye ulaşmış durumdayız. Belediyeciliğin en önemli kuralı halkla ilişkiler. Yurttaş ilişkileri yönetim birimi kurduk. Şu an yılda 40 bin belediyeye başvuru yapılmış. Sosyal medyalardaki yazılar toplanıp merkezi sistem aktarılıyor ve bunlar ilgilisine yazılıyor ve yurttaşlara dönüş yapılıyor. Yüzde 98'leri yakalayan bir geri dönüşler var" ifadelerini kullandı.