Çiğli Belediyesinde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonrası işçiler, 7 Nisan’da greve çıkacaklarını duyurdu.

Çiğli Belediyesi’nde işçiler greve çıkıyor

BİRGÜN EGE

İzmir’de Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme(TİS) sürecinde anlaşma sağlanamadı. Belediye binasına grev kararını aşan işçiler, 7 Nisan tarihinde greve çıkacaklarını duyurdu.

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, 83 maddeden 68 sosyal ve ekonomik maddede anlaşma sağlanırken 15 ekonomik ve sosyal maddede anlaşma sağlanamadığı söyledi. Gümüştekin, “17 Mart Perşembe günü son yaptığımız görüşmede en düşük ücrete verilen zam oranı yüzde 26,75 civarında olmuş, ücret skalası yukarılara çıktıkça zam oranı da düşmüştür. Yani her bir ücretimize seyyanen zam artışı ön görülmüştür. Toplu iş sözleşme görüşmesi sonrasında yönetici, temsilci ve üyelerimizle yapmış olduğumuz görüşme ve toplantılar sonucunda verilen zam oranı kabul görmemiş, grev kararı almak ve asmak sendikamız açısından kaçınılmaz olmuştur” diye konuştu.

cigli-belediyesi-nde-isciler-greve-cikiyor-994796-1.

'ENFLASYON KARŞISINDA EZİLMEDİĞİMİZ BİR ÜCRET TALEP EDİYORUZ'

Gümüştekin, şunları kaydetti: “Toplu sözleşmemizin bitmediği her gün, bizi ücretlerimizin eridiği ekonomik kriz ile daha fazla karşı karşıya bırakmaktadır. Zira biz işçileri kendi başına ne kadar ücret aldığımız değil, aldığımız ücretlerin, ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetip yetmediği ilgilendirmektedir. Bu açıdan bizim için durum açık ve nettir; insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. Bu bağlamda yüzde 20’lerde olan işverenin son teklifini, üyelerimizle değerlendirerek mücadeleye devam kararı almış bulunmaktayız. Sendika olarak yüzde 40 talep ediyoruz. Eğer toplu sözleşme masasında anlaşma sağlayamazsak 7 Nisan itibari ile Çiğli’de Çibel işçileri greve çıkacaktır. Grev kararı alan işçiler; gücünü, cesaretini örgütünden, birliğinden, hayatı yeniden yaratan ellerinden almaktadır.”