Çiğli Belediyesi'nde işçilerin grevi beşinci gününde devam ediyor. Görüşmelere katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, tavırlarını işçiden yana koyduklarını söyledi.

Çiğli'de grev sürüyor: Görüşmelere katılan Tunç Soyer'den açıklama

BİRGÜN EGE

Çiğli Belediyesi şirketi ÇİBEL AŞ'de DİSK’e bağlı Genel-İş 8 No’lu Şube üyesi işçilerin grevi, beşinci gününde devam ediyor. 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşmenin 15 ekonomik ve sosyal maddesinde anlaşma sağlanamadığı için greve çıkan işçiler, hakları için belediye binası önünde bir araya geldi.

Sendika ile belediye arasında devam eden görüşmelere İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Çiğli Belediyesi binası önünde açıklama yapan Soyer, "İşçi emekçi kardeşlerim sorunu biliyorum, çözümü biliyorum. Sizinle beraberim. Sorununuzu çözmeye geldik. Tavrımızı işçiden yana koyduk. Görüşmeler sürüyor" dedi.

cigli-de-grev-suruyor-gorusmelere-katilan-tunc-soyer-den-aciklama-1002099-1.

“DAVETLERİNİ KABUL EDİYORUZ”

Sendikanın "müzakerelere açığız" açıklamasına cevap veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Çiğli emekçileri ve Çiğli halkı için, belediye emekçileri ve DİSK'e bağlı Genel İş 8 No'lu Şubesinin grev kararı alarak kalktıkları masaya tekrar oturma çağrılarını aldık. Davetiniz kabulümüzdür. İzmir Büyükşehir Belediyemizin Başkanı Tunç Soyer ile birlikte hiç kalkmadığımız masaya da zamlara karşı eylem yapılan alana da geliyoruz. Çiğli halkı da Çiğli Belediyesi emekçisi de kıymetlimizdir" diye konuştu.