Çiğli Belediyesi şirketi Çibel AŞ'de Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube üyesi 836 işçiyi kapsayan grev üç gündür sürüyor. DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin müzakerelerin devam ettiğini belirtti. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise grevle ilgili yaptığı açıklamada, en düşük işçi ücreti için ikramiye ve yan haklarla birlikte 9 bin 700 lira önerdiklerini söyledi.

Çiğli’de işçiler 3 gündür grevde

BİRGÜN EGE

Çiğli Belediyesi şirketi ÇİBEL AŞ’de çalışan ve DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube üyesi olan işçilerin grevi üçüncü gününde devam ediyor. 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşmenin özellikle ekonomik maddelerinde anlaşma sağlanamadığı için greve çıkan işçiler üçüncü günde de belediye binası önünde bir araya geldi.

SOL Parti İzmir İl Örgütü ve Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. çalışanları da işçilere destek ziyaretinde bulundu. İşçiler talepleri kabul edilene kadar direnmeye devam edeceklerini söyledi.

DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, “Grevimiz ve görüşmelerimiz de devam ediyor. Yanımıza Meclis Üyeleri Çiğli Kent Konseyi üyeleri geliyor, onlarla görüşüyoruz. Şirket yöneticileriyle de görüşüyoruz. Şu anda kapılar kapanmış, ipler kopmuş durumda değil. Biz zaten baştan da söyledik müzakerelere her zaman açığız. Her zaman müzakere edeceğiz. Çiğli’nin işçisi şu anda çalışmıyor, grev yapıyor olabilir ama grevimiz bittikten sonra tabi ki bu çöpü de biz kaldıracağız. Başkan hâlâ bizim başkanımızdır. İşçiler de Çiğli Belediyesi’nin işçileridir. Zaten işçilerin kendileri burada yaşıyor. Şu anda bir grev var ve taleplerimiz var. Bu taleplerimiz henüz kabul edilmedi. Taleplerimiz kabul edilene kadar da grevimiz devam edecek” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: EMEK BİZİM İÇİN KUTSALDIR

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, sosyal medya hesabından grevle ilgili yaptığı detaylı açıklamada, halihazırda belediyede en düşük işçi ücretinin 6 bin lira olduğunu, önerdikleri net 2 bin 317 lira artışla en düşük ücretin 8 bin 137 liraya yükseleceğini, ikramiye ve yan haklarla bu rakamın 9 bin 700 lirayı bulacağını söyledi.

En yüksek işçi ücretinin ise aynı şekilde aynı şekilde 11 bin 900 lira olacağını kaydeden Gümrükçü, ‘her türlü riski alarak’ TÜFE’yi önerdiklerini ancak sendikanın önerdiği teklifin yüzde 61’lik TÜFE yerine yüzde 90’lık bir artışı öngördüğünü ifade etti. Gümrükçü, “Bu teklifle Çiğli Belediyesi’nde 2023 yılı için ortalama maaş yaklaşık 20 bin TL civarına tekabül etmektedir” dedi.

Gümrükçü sözlerine şöyle devam etti:

“Bugüne dek pandemi koşulları ve ardından yaşanan ekonomik krize rağmen hizmetlerimizi ve emekçilerimizin ödemelerini hiçbir zaman aksatmadık. Evet, ülkemizde her geçen gün derinleşen ekonomik kriz olduğu bir gerçektir. Fakat bu enflasyonist ortamın ve krizin sorumlusu Çiğli Belediyesi değildir. Unutulmamalıdır ki ekonomik kriz, bütün kurumları etkilemektedir. Emekçilerimiz gibi Çiğli Belediyesi de mağdur olan taraftır. Çiğli halkının, tarafımıza vermiş olduğu yetki çerçevesinde geçmişten gelen yüklü borçlara, iller bankasından her ay yapılan yaklaşık yüzde 40 kesintiye rağmen tasarruf tedbirleri uygulayarak ve gelir artırıcı çalışmalarla kamu görevimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Çiğli Belediye Başkanı olarak bir kez daha altını çiziyorum ki; alın teri ve emek bizler için kutsaldır.”

cigli-de-isciler-3-gundur-grevde-1001402-1.