Çiğli Belediyesi'nde İmar Müdürlüğü tarafından Deprem ve Zemin birimi kuruldu. Birimin çalışmaları sonucunda kent haritasının çıkarılması, acil müdahale ekibinin kurulması, toplanma alanlarının ve barınma binalarının belirlenmesi hedefleniyor.

Çiğli depreme hazırlanıyor

BirGün/EGE

Çiğli Belediyesi’nde, kentin yapı envanterinin ve dijital arşivin oluşturulması, vatandaşların ve müteahhitlerin depreme karşı bilinçlendirilmesi amacıyla, İmar Müdürlüğü tarafından Deprem ve Zemin birimi kuruldu.

Birimin çalışmaları sonucunda kent haritasının çıkarılması, acil müdahale ekibinin kurulması, toplanma alanlarının ve barınma binalarının belirlenmesi hedefleniyor.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Yaşadığımız üzücü İzmir depremi sonrasında kentleşme anlamında eksiklerimizi bir kez daha gördük. Bu eksiklerin giderilmesi için vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. İlçemiz sınırları içerisinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Sonuçları Kaymakamlık ile paylaştık. Bu çalışmalarımızın yanı sıra Deprem ve Zemin birimimizi kurduk. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı Deprem ve Zemin birimimizin çalışmaları doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Gerekli tüm tedbirleri alarak, olası bir depreme karşı hazırlıklı olarak vatandaşımızın hizmetinde olacağız” dedi.