Çiğli Belediyesi Kent Sempozyumunun 3. ve son gününde, akademisyen ve uzmanlarca Gediz Deltası, kent, çevre ve kooperatifçilik konuları konuşuldu. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sempozyumdan edindiğimiz bilimsel veriler ışığında proje ve hizmetlerimize yön vereceğiz” dedi. Ekolojik sürdürülebilir bir kent ve adil bir yaşam sloganıyla düzenlenen Çiğli Kent Sempozyumunun son gününde akademisyen ve uzmanlar Gediz Deltası, […]

Çiğli Kent Sempozyumu’nda Gediz Deltası konuşuldu

Çiğli Belediyesi Kent Sempozyumunun 3. ve son gününde, akademisyen ve uzmanlarca Gediz Deltası, kent, çevre ve kooperatifçilik konuları konuşuldu. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sempozyumdan edindiğimiz bilimsel veriler ışığında proje ve hizmetlerimize yön vereceğiz” dedi.

Ekolojik sürdürülebilir bir kent ve adil bir yaşam sloganıyla düzenlenen Çiğli Kent Sempozyumunun son gününde akademisyen ve uzmanlar Gediz Deltası, Kent ve sağlık, toplumsal cinsiyet, kentsel dönüşüm ve kooperatifçilik konularına yönelik sunumlar yaptılar.

Sempozyumun son gününde, birinci oturumda Bakırçay Üniversitesi’nden Dr. Eda Acara “Çiğli Belediyesi, Gediz Havzası Stratejisine Dair Notlar; Katılımcı, Yol Haritası”, Planlama Uzmanı Ali Rıza Avcan “Gediz Deltası Sulak Alanını Nasıl Koruruz?”, Bağımsız Araştırmacı Dr. Ali Kemal Çınar “Yerel Yönetimlerde Kentsel Dönüşüm Uygulamaları”, İzmir Tabib Odası’ndan Prof. Dr. Ali Osman Karababa Sağlıklı Kentler ve Çevre”, İYTE Mimarlık Bölümünden Dr. Can Gündüz “Markalar, Modeller, Müşterekler: İzmir’in 3M ile İmtihanı” ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Talimciler “Spor ve Kent İlişkisi” sunumlarını yapıldı.

İKİNCİ OTURUMDA KENT VE KOOPERATİFLER KONUŞULDU

İkinci oturumda ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü’nden Dr. Özge Erbaş “Kent Mekan ve Yaşam”, İzmir Dayanışma Akademisi’nden Prof. Dr. Melek Göregenli “Kent ve Dezavantajlı Gruplar”, DEMİS Derneği Başkanı Derya Altun “Belediyeler, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Neresinde?”, İMO İzmir Şubesi’nden Ayşe Baysal “Herkes İçin Erişilebilir Kent” ve Genç İşi Kooperatiften Levent Kahraman “Sosyal Kooperatifçilik Örnekleri” sunumu yaptı

SEMPOZYUM ÇİĞLİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli Kent Sempozyumunu bizlere ve Çiğli halkına yön verebilmesi için düzenledik. Akademisyenlerimiz ve uzmanlarımız oldukça değerli bilgilerini bizimle paylaştı. Çiğli’nin kentsel, ekolojik, sosyal sorunlarına yönelik önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Katılımcı ve demokratik bir yönetim adına etkili bir etkinlik oldu. Sempozyumdan edindiğimiz bilimsel veriler ışığında proje ve hizmetlerimize yön vereceğiz. Sempozyuma katkı sunan CHP Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Emre ve Yıldırım Kaya’ya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, akademisyenler ve uzmanlarımız ile değerli katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.”