Avukat Tugay Bek, tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ile görüştü. Kolivar tutuklanmasına ilişkin "Kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor, burada yanıyor" dedi ve "Cumhurbaşkanının diploması yok demek ne zamandan beri hakaret oldu ya" tepkisini gösterdi.

Cihan Kolivar: Silivri soğuk diyorlar ama hiç soğuk değil

“Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” açıklamasının ardından gözaltına alındıktan sonra tweetleri dosyaya konarak 'cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor, burada yanıyor” dedi.

Habertürk'te katıldığı bir yayında, “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” açıklamasının ardından "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçundan gözaltına alındıktan sonra tweet'leri nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, Silivri Cezaevi'nde avukat Tugay Bek ile görüştü.

Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre, avukat Bek, Kolivar’ın "Ben sadece kendi milletime değil hiçbir millete aptal demem. Benim üzerimden gündem değiştirdiklerini düşünüyorum. Benden önce tutuklanan insanlar da haksız yere tutuklandı, tweet attığı, konuştuğu, şarkı söylediği için. Ben de bu hukuksuzluk silsilenin bir parçası oldum. Ama kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor, burada yanıyor" dediğini aktardı.

Kolivar, şunları ifade etti: “Tutuklama konusu yapılan ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun üst sınırdan cezası 4 yıl. Bugüne kadar genellikle 11 ay ceza verilmiş. Pandemi nedeniyle 3 yılın altındaki cezalarda hapis yatılmıyor bile. Hakim dosyaya göre yargılasa, anayasaya göre yargılasa böyle bir karar veremez. O halde ben neye göre yargılanıyorum, anayasaya göre mi, Cumhurbaşkanının anayasasına göre mi? Bak ‘aşağıma’ diye aldılar, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklandılar. Geçen mart ayında birisi cumhurbaşkanın diplomasından bahsetmiş ben de ‘olsa dükkan senin’ demişim. Bu ‘hakaret’ dedikleri. Benim topu topu 14 takipçim vardı ben bunu attığımda."

"Ben Rizeliyim. Kasımpaşa’da yaşadım" diyen Kolivar, "Cumhurbaşkanı annesine teyze, babasına amca dediğim biridir. Ama ben ‘cumhurbaşkanına hakaret’ tutuklandım. Aslında mesele şudur, televizyondaki açıklamayı incelemediler baktılar ki halkı aşağılama diye bir niyet yok, bir tweet bulup bunu ‘cumhurbaşkanına hakaret’e çevirdiler. Cumhurbaşkanının diploması yok demek ne zamandan beri hakaret oldu ya. Ayrıca cumhurbaşkanının diploması konusunda ‘olsa dükkan senin’ demişim. Ya, o benim kapı komşum, insan kapı komşunun diploması olup olmadığı bilmez mi?” ifadelerini kullandı.