İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cihan Paçacı’nın CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına yönelik sözlerinin ardından İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Zorlu, Paçacı'nın istifasının 'sorumluluk örneği' olduğunu söyledi.

Cihan Paçacı'nın istifası sonrası İYİ Parti'den ilk açıklama
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cihan Paçacı’nın İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Paçacı'nın istifasının tamamen kendi iradesiyle gerçekleştiğinine dikkat çeken Zorlu, Paçacı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili ifadelerinin Millet İttifakı’nın iradesine ve birlikteliğine zarar verir nitelikte bir tartışma alanını ortaya çıkardığını vurguladı.

Paçacı'nın istifasını 'sorumluluk örneği' olarak değerlendiren Zorlu, önümüzdeki seçimlere işaret ederek "İYİ Parti kurulduğundan beri Türk siyasetinde milletimizin sesi ve iradesinin temsilcisi olmuştur. Ve önümüzdeki seçimleri kazanarak Cumhuriyetimizin 100. yılında memleketimizi hak ettiği konuma taşıma iradesi tamdır" dedi.

"SORUMLULUK ÖRNEĞİ SERGİLEMİŞTİR"

Zorlu'nun Paçacı'nın istifasına ilişkin açıklamaları şöyle:

"Bugün bir köşe yazısında Genel Başkan Yardımcımız Cihan Paçacı’nın bazı açıklamaları kamuoyuna yansımış ve ardından maksadının dışına çıkartılmasıyla birlikte millet ittifakının iradesine ve birlikteliğine zarar verir nitelikte bir tartışma alanının ortaya çıktığı görülmüştür. Böylesine kritik bir gün ve süreçte, bu temel kaygı ve hassasiyetler doğrultusunda Sayın Paçacı kendi iradesiyle partimizdeki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ederek saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilemiştir. İYİ Parti kurulduğundan beri Türk siyasetinde milletimizin sesi ve iradesinin temsilcisi olmuştur. Ve önümüzdeki seçimleri kazanarak Cumhuriyetimizin 100.yılında memleketimizi hak ettiği konuma taşıma iradesi tamdır. Allah’ın izniyle, Mayıslar bizimdir! Saygılarımızla…"

NE OLMUŞTU?

Cihan Paçacı, Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşmuş ve "Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" demişti.

Daha sonra yazılı açıklama yapan Paçacı, Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirmişti. Paçacı açıklamasında, "Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum" demişti.