Saadet Partisi’nden istifa eden Bağımsız Milletvekili Cihangir İslam, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belediye yardımları hakkındaki açıklamalarında, “Allah belanı versin” diyerek tepki gösterdi

Cihangir İslam'dan Süleyman Soylu'ya: Allah belanı versin

Bağımsız Milletvekili Cihangir İslam, Süleyman Soylu'nun belediyelerin koronavirüs nedeniyle mağdur olan vatandaşlar hakkında yardım toplaması nedeniyle sarf ettiği sözlerine tepki gösterdi.

Saadet Partisi'nden istifa eden Bağımsız Milletvekili Cihangir İslam, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sert sözlerle eleştirdi.

Bağımsız vekil İslam, Twitter'dan Soylu'nun açıklamalarına yönelik yaptığı paylaşımda, "TBMM kürsüsünde söylediğim 'Allah belanı versin' ifadesi bir kişiye, gruba yönelik değil bir aktarımdı. Şimdi CNNTURK'te belediye yardımları konusunda Süleyman Soylu'yu dinliyorum. Bir insan, hekim ve siyasetçi olarak gönül rahatlığı ile kendisine söylüyorum: Allah belanı versin" dedi.

cihangir-islam-dan-suleyman-soylu-ya-allah-belani-versin-709600-1.

SOYLU NE DEDİ?

Soylu, katıldığı canlı yayında, “Bugün Cumhurbaşkanımız da söyledi. Devlet içerisinde devlet olmaya müsaade etmeyiz. Böyle bir şeye imkan tanımayız. Yeni bir yol açılmasına müsaade etmeyiz. Bu yolun başka istismarlara ulaşmasına müsaade etmeyiz” ifadelerini kullanmıştı.