Emniyet, Türkiye’de cihatçıların İslam Dünyası adı altında çıkarttıkları dergi üzerinden örgütlendiğini söylese de, söz konusu derginin yayımlanması devam ediyor. Üstelik dergi yöneticileri 2012 El Kaide iddianamesinde yer alan isimler

Cihatçıların dergisine tek bir soruşturma, operasyon yok!

ZEYNEP YÜNCÜLER / yunculerzeynep@gmail.com
@yunculerzeynep

Doğrudan cihatçı örgütlere mensup İslamcılar, Türkiye’de rahatlıkla dergi çıkartarak basın üzerinden örgütlenebiliyor. O dergilerden birisi de İslam Dünyası. Yazıları ve haberleri ile Türkiye’deki cihatçı yapılanmanın nasıl örgütlendiğini gösteren söz konusu derginin yöneticileri, ulaştığımız 2012 El Kaide iddianamesinde yer alan isimler. Ancak, o isimler İslam Dünyası adı altında örgütlendikleri dergiyi yayımlamaya devam edebiliyor.

El Kaide’ye yardım platformu

İddinamede, derginin Ankara Temsilcisi Ömer Belül’ün 16.11.2012 tarihli tapelerinin yapılan incelemesinde; Suriye’deki El Kaide bağlantılı kamplara destek amaçlı bir “yardım platformu” oluşturduğu bilgisi geçiyor. Ayrıca, Fatih Ziya Tunç, Mehmet Akif Akcan ve Yusuf Aslan’ın bu kapsamdaki çalışmalara aktif bir biçimde destek verdikleri, bahse konu şahısların İstanbul’da faaliyet gösteren GARİP-DER (Garipler İnsani Yardım Derneği) ile de yakın irtibat içerisinde oldukları ve bu organizasyon içerisinde yer alan Yusuf Aslan ve Mehmet Akif Akcan isimli şahısların 30.01.2012 - 01.02.2012 tarihleri arasında İstanbul’a giderek GARİP-DER’i ziyaret ettikleri ve dernek içerisinde faaliyet gösteren şahıslarla görüşmeler yaptıkları belirtiliyor.

Nusret Cephesi’nde faaliyet göstermiş

Ayrıca iddianamede, derginin Ankara Temsilcisi Belül’ün El Kaide’ye bağlı Nusret Cephesi’nde de faaliyet yürüttüğü ifadesi şöyle geçiyor: “Ömer BELÜL’ün 13.12.2012 tarihli (Tape-154) - (Tape -153) - (Tape-149) - (Tape-150) tapelerinin yapılan incelemesinde;

Suriye’de bulunan El Kaide Terör Örgütü gruplarının Nusret Cephesi’nde faaliyet yürüttüğü, İlimizden Suriye’ye sözde cihad etmek amacıyla giden El Kaide Terör Örgütü yanlısı şahısların ve İlimizde faaliyet yürüten şahısların konuşmalarında Nusret Cephesi ile ilgili konuşmaların olduğu, ilimizden giden şahısların bu cepheye bağlı gruplarda faaliyet yürüttükleri anlaşılmıştır. Son süreçte ise ABD’nin Suriye’de faaliyet yürüten Nusret Cephesi’ne bağlı grupları terör listesine aldığı ve bu yönde haberlerin yapıldığı ve Vahdet Haberde bu yönde haber yapıldığı anlaşılmıştır”

Örgüte eleman temini

İddinamede yer alan isimlerden biri olan derginin Sahibi Sorumlu Yazıişleri Müdür Osman Akyıldız, Belül ile ortak bir çalışmaya girerek, El Kaide’den aldıkları talimat bağlamında Suriye’ye illegal yollardan çıkış yaparak örgüte eleman temini çalışmaları içinde bulunmuş.