Çiller yüzünden birbirlerine girdiler

HABER MERKEZİ

Cumhur İttifakı’na yönelik her fırsatta desteğini dile getiren, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in oylarını eritmek amacıyla yeniden siyasete dönme hazırlığında olduğu iddia edilen eski başbakan Tansu Çiller’in potansiyel oy oranına ilişkin Optimar Araştırma’nın yaptığı ‘anket’ tartışma yarattı.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Optimar’ın anketine göre Çiller’e oy vereceklerin oranının yüzde 5,6 bandında olduğunu yazdı. Söz konusu anketin sonucuna ilk tepki, AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar’dan geldi.

Tayyar, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Bir ankete göre; Tansu Çiller parti kurarsa oy vereceklerin oranı yüzde 5.6 imiş. Bu gazı kim veriyor, inanın bilmiyorum. Neyse… Siyasetin bunaltıcı gündemi arasında tebessüme de ihtiyaç var."

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ise "Düne kadar FETÖ’nün gazıyla kitap üzerine kitap yazan eleman bizi gaz vermekle suçlamış" diyerek, Tayyar’a yüklendi. Tartışmaya ASAL Araştırma da dahil oldu. Kurumun sosyal medya hesabından konuyla ilgili "Bu sonuçlara Tansu Çiller dahi inanmaz. Bugüne kadar yaptığımız araştırmalarda katılımcılara ‘Türkiye’de en beğenilen siyasetçi kim?’ sorusunu yönelttik. Bu soruya cevaben ‘Tansu Çiller’ diyene özellikle 18-25 yaş aralığında bir tek kişiye rastlamadık" denildi.