Son 2 ayda iyi sonuçlar almakta büyük sıkıntılar yaşayan Galatasaray, Sivasspor karşısında 4-2 kazanarak devre arasına 3 puanla girdi.

Cim-Bom derin nefesle ara verdi

Galatasaray’ın 9. dakikada yediği golü, topu rakibe teslim eden N’diaye’den çok, Ozan’ın arkasına koşu yapan oyuncuyu kovalama namına, Mariano’nun sağdan içeriye kat edeceği oldukça uzun mesafeyi hesaplamadan defansın ortasını boş bırakan Maicon’a yazarım. Bir stoperin, rakibin birkaç oyuncuyla kalesine geldiği bir atakta ceza sahasının ortasını bu derece boş bırakmasının ve adeta hareketli bir penaltı vuruşuna fırsat vermesinin açıklaması cidden zor. Üstelik Brezilyalı bu hatanın bir benzerini Robinho’nun attığı ikinci golde de yaptı, Mariano ile düet yaparak. Bu 2 golün arasında kalan yarım saatte ev sahibinin maça ortak olmasının en önemli sebeplerinden birisi 2 Kuzey Afrikalı Belhanda ve Feghouli’nin doğru zamanda doğru yerde olması. Tabii ikinci golde N’diaye’nin Süper Lig’de çok az futbolcuda görebileceğimiz seri hareketlerinin etkisi büyük. Orada bizim alıştığımız dengesiz bir vuruş, pas ya da kötü ihtimal olan topu kaptırıp kontratağa sebep olmaktı aslında, fakat Senegalli bunu bir asiste dönüştürdü.

Maçın ikinci yarısında özellikle üçüncü bölge olarak adlandırılan, orta saha ile rakip ceza sahası arasında kalan bölgede Belhanda’nın oldukça etkili oyununa şahit olduk. Onyekuru’nun gollerinden ikincisi ağlara gittiğinde maç da aslında fiilen bitmişti.

Galatasaray ligin ikinci yarısına elbette farklı bir motivasyon ve planla girecek. Bu sefer korumak değil yakalamak zorunda oldukları bir liderlik koltuğu var. Belhanda ve Feghouli, forma giydikleri son birkaç maçtaki konsantrasyonlarını bir istikrara oturtabilirlerse, Galatasaray taraftarının onlardan 18 aydır beklediği performansı sonunda verebilirler. Tabii onlara geçtiğimiz yılki şampiyonlukta büyük paya sahip olan Garry Rodrigues’in de eklenmesi gerekiyor. Yeşil Burun’lu futbolcu Şampiyonlar Ligi’ndeki Lokomotiv maçından beri ortalarda görünmüyor. Nitekim Fatih Terim’in takımının, geçtiğimiz yıla oranla hücum hattında bu kadar etkisiz olmasının bir başka sebebi onun formundaki düşüklük. Tabii bu düşme sadece ona mı, yoksa onunla oyum içinde olmayan bir forvetin yokluğuna mı bağlı bunu da ligin ikinci yarısında göreceğiz.