Galatasaray, zeminin sahadaki futbolu her an etkilediği Göztepe deplasmanında Sinan Gümüş’ün golüyle 1-0 kazandı ve hayati önemde bir 3 puan aldı. Yağmur ve zeminin durumu, yetenek ve ayakta kalma dağılımını çok keskinleştirdi İzmir’de. Oyuncular iyi ile kötü arasındaki çizgide dağılmadılar ilk yarı boyunca ve genel olarak kutuplaştılar. Galatasaray tarafında Linnes, Onyekuru, Marcao, Maicon ve şaşırtıcı […]

Cim-Bom yere sağlam bastı

Galatasaray, zeminin sahadaki futbolu her an etkilediği Göztepe deplasmanında Sinan Gümüş’ün golüyle 1-0 kazandı ve hayati önemde bir 3 puan aldı.

Yağmur ve zeminin durumu, yetenek ve ayakta kalma dağılımını çok keskinleştirdi İzmir’de. Oyuncular iyi ile kötü arasındaki çizgide dağılmadılar ilk yarı boyunca ve genel olarak kutuplaştılar. Galatasaray tarafında Linnes, Onyekuru, Marcao, Maicon ve şaşırtıcı şekilde Selçuk İnan, Göztepe tarafında Borges, Beto, Serdar Gürler gibi oyuncular ayakta kalırken Sinan, Feghouli, Muslera, Ndiaye, Halil, Gassama gibi oyuncular adeta zemin ve hava şartlarına teslim oldular. Özellikle sarı-kırmızılıların Nijeryalı sol açığı ilk yarı boyunca arkadaşlarını ve kendisini pozisyona sokmak için dövündü adeta. Ama ne birkaç istisna dışında takım arkadaşlarından istediği pasları alabildi, ne de defalarca serviste bulunmayı düşündüğü Sinan maçın içine girebildi. Geçtiğimiz hafta Ankaragücü maçından sonra Sinan ile ilgili yazdığımız düşünceler kendisini doğruladı diyebiliriz. Sinan’ın damgasını vurduğu veya hayaleti oynadığı maçlar var kariyerinde genel olarak. Ortasını pek göremiyoruz kendisinden. Bu maç ikincisinin sırasıydı. VAR sistemi ülkeye geleli 6 ay olmuşken hakemi aldatmaya yönelik hareketini nasıl açıklayacağız bilemiyorum. Attığı golü ondan çok Feghouli ve Mariano’nun sağ tarafta, göstere göstere yaptıkları organizasyona yazmak lazım.

Galatasaray için gecenin kazanımının Marcao olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. 22 yaşındaki stoper sadece kendi performansıyla tandemin kalitesini artırmadı, gördüğümüz kadarıyla Maicon’un da standartını biraz yukarıya çekti. Brezilyalı hala tek hamleli karakterini sürdürüyor ve oyunda dalıp gittiği anları yaşıyor, fakat artık yanında daha atletik ve sezgisi kuvvetli bir isim var. Marcao bu çizgide giderse örnek bir transfer olabilir. 22 yaşında, en yüksek maaşı ancak 3 sezon sonra 900 bin avroyu bulacak bir stoper. Türkiye’deki hemen her takımın mali problemlerden kurtulmak için başvuracakları formül bu olmalı. İyi araştırma ile transfer edilmiş, maliyeti düşük, 25 yaş altı futbolcular. Portekiz ligi 17.si veya İsveç Ligi lideri olması fark etmiyor.

Göztepe tarafında bu derece ağır bir zeminde, maç boyunca Serdar Gürler’in yıprattığı Linnes’i tamamen saf dışı edecek Yasin hamlesinin neden 10-15 dakika daha erken gelmediğini Kemal Özdeş’in düşünmesi lazım. Üstelik Norveçli maç boyunca önündeki Onyekuru’nun savunma desteği olmadan mücadele ederken. Yasin’in girdikten sonra rakip kale önündeki etkisinin de bu görüşü desteklediğini düşünüyorum.

Terim, İzmir’den 3 puanla dönüyor, gerçek bir forvetsiz çıktığı son maç olup olmadığını göreceğiz.