Alanyaspor’u 3-2 mağlup eden Galatasaray üçüncülük iddiasını son maça taşıdı

Cimbom’dan gümüş değerinde 3 puan

Galatasaray bu sezonki son deplasman maçında Alanya’yı mağlup ederek üçüncülük iddiasını sürdürdü.

Sezonu kafa olarak kapatmıştı aslında Alanyaspor. Süper Lig’deki ilk sezonlarında küme düşme mücadelesi dahi vermeden orta sıralarda yer almak onlar için harika bir sonuç, hem de bu yolun yarısında teknik direktör değiştirmişken. Kapatmayan tek oyuncunun Vagner Love olduğunu söyleyebiliriz, zira ortada garantiye almaya uğraştığı bir gol krallığı vardı. Karşılarında ise hala üçüncü sırayı kovalayan bir Galatasaray buldular. Dolayısıyla bir tarafın sürekli gol aradığı, diğer tarafın ise bunu durdurmak için o kadar da konsantre olmadığı bir maçta ne olabilirse onlar oldu ilk yarıda. Galatasaray Tudor göreve geldiğinden beri deplasmanda ilk kez bu kadar rahat pozisyon buldu ve bu kadar üretkendi.

Bunda Alanya’nın sarı-kırmızılı oyunculara hep uzak kalmayı seçmesi kadar iki kenar oyuncusu Sinan ve Bruma’nın sık sık ceza sahasının önüne kat ederek Sneijder ve Podolski arasındaki mesafeyi oldukça kısaltacak, dar bir dörtgen oluşturmasının önemi büyüktü. Özellikle Sinan içeri kat ettiğinde Bruma’dan farklı olarak topu ayağında tutmayı o kadar sevmeyince arkasında boşalttığı alanı Sabri sık sık kullandı. Linnes diğer tarafta bunu aynı oranda yapamadı çünkü Bruma’yı bir türlü yakalayamıyordu. İkinci yarıda Sinan ve Sneijder’ın kenara gelişi ile Galatasaray’ın tüm hücum varyasyonlarını da kenara aldı Hırvat teknik adam. Zira Rodrigues, Bruma kadar etkili olmaktan uzaktı ve Josue de defalarca bir 10 numara olmadığını göstermişti. Böyle durumlarda eğer rakibiniz üzerinize tüm hatlarıyla geliyorsa stoper ikilinizin de oyun kurmasını sağlayarak kendi yarı sahanızdan çıkabilirsiniz, ama bir ara Semih ve Ahmet topu rakip sahaya sallamaktan başka hiçbir şey yapmkaz hale geldiler ki dakikalar henüz 70 civarıydı.

Bu maç deplasman fikstürünü kapatmak için elde edebileceğiniz iyi sonuçlardan birisi olabilir, ancak gelecek sezonla ilgili hiçbir mesaj içermiyor. Galatasaray’da yaz döneminde neler olacağını kimse bilmiyor. Dün akşam ilk 11’de sahaya çıkan oyuncuların tümünün, Selçuk’tan Muslera’ya, Bruma’dan Sinan’a, Sneijder’dan Linnes’e, gelecek sezon kadroda olmama ihtimali var (Podolski’ninki kesin). Bu yetmediği gibi teknik direktörün koltuğu da sağlam değil, bu şartlarda dünkü maçtan çıkarılacak tek şey seyir zevki olan bir 90 dakika izlemiş olduğumuz.