Galatasaray üstüne düşeni yaptı, Arena’da Beşiktaş’ı 2-0 yendi. Aslan haftaya bir puan alması veya bugün Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi halinde şampiyon olacak

Arena’da derbi heyecanı... Bir köşede şampiyonluk peşindeki Galatasaray, öbür tarafta pazartesi akşamı Konyaspor’a boyun eğerek yarışta havlu atan Beşiktaş. Herkes nefesleri tutmuş tabelada yazacak skoru bekliyor. Fenerbahçe, Kartal’ın galibiyeti için dua ediyor, Aslan’ın alacağı puan veya puanlar akıllara İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe mücadelesini getiriyor.

Sarı-kırmızılılarda başlama vuruşu öncesi Selçuk ile Hamit’in durumları merak ediliyordu. Her iki futbolcu da oynarken, siyah-beyazlılarda Gökhan Töre ile Motta yoktu. Seneye başka diyarlarda olmasına kesin gözüyle bakılan Biliç ilk derbi zaferinin, Hamza Hamzaoğlu da kendi taraftarının önünde hata yapmamanın peşinde.

Hızlı başlayan Galatasaray, 11. dakikada öndeydi. Beşiktaş savunmasını yarıp geçen Yasin iki taksitte ağları bulmuştu. Günay ilk şutta başarılı olsa da ikincisinde çaresiz kalmıştı.

20’de kullanılan serbest atışta Sosa kesiyor, Demba Ba’nın kafası direkte patlıyordu. Dönen topu Necip tamamlayamıyordu. Kartal giderek etkisini hissettiriyor, Aslan savunmaya çekiliyordu. 32’de gelişen hızlı akında Telles ortalıyor, bomboş durumdaki Yasin kötü vuruyordu. Her iki takımın usta frikik ayakları Sosa ve Selçuk sevenlerini üzüyor, ilk yarıdan başka gol çıkmıyordu.

İkinci yarı Serdar’ın yerine Oğuzhan sahadaydı. Biliç Atiba’yı sağ beke çekmişti. 53’te Melo’nun hatasından faydalanan Demba Ba, Tolgay’ı bulsa da Muslera başaralıydı. 57’de Muslera önce Demba Ba, ardından Kerim Frei’a hayır demişti. 60’da kullanılan duran top müthiş bir karambol doğursa da Semih Necip’in önünde duvar örmüştü.

Burak’ın yerine Umut’u alan Hamza Hoca, son yarım saatte belli ki direnci artırmak istiyordu. Beşiktaş bir türlü golü bulamıyordu. Dakikalar 80’i gösterirken, Arena yıkılıyordu. Top önünde kalan Sneijder soluyla muhteşem vurmuş, farkı ikiye çıkarmıştı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Aslan istediğini aldı. Biliç, Türkiye defterini kırık derbi karnesiyle tamamlamış gözüküyor.

Sarı-kırmızılıların önünde şampiyonluk için artık bir 90 dakika var, tabii takipçisi takılmazsa.