‘Cimnastikte madalya yağmuru geliyor’

SPOR SERVİSİ

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, “Sporcularımızın, gelecek hafta Mersin’de organize edeceğimiz Avrupa Şampiyonası’nda da ülkemizi madalya yağmuruna tutacağına inanıyorum” dedi. Çelen, yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı’nın, üç çember + iki labut aletinde altın madalya kazanmasının salgın döneminde moral olduğunu söyledi.

GELECEK HAFTA BAŞLIYOR

Mersin’de gelecek hafta düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’ndan madalya elde edileceğine inandığını aktaran Çelen, “Avrupa Şampiyonası’nda sporcularımızın ülkemizi madalya yağmuruna tutacağını düşünüyorum. Dünya birinci (İbrahim Çolak) ve ikincisinin (Ahmet Önder) Avrupa Şampiyonası’nda madalya getireceğine inanıyorum. Şu anda 5 kişilik takımın dördü, Avrupa madalyalı. Takımımızda, Ferhat Arıcan, Ümit Şamiloğlu, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve uzun yıllardır ülkemizde antrenman yapan, vatandaşlığa yeni geçen Abdullah’ın madalya alacağını umut ediyorum. İnşallah bu salgın döneminde ülkemize bir moral olur da herkesi sevindiririz” ifadelerini kullandı.

Ritmik Cimnastik Grup Ulusal Takımı’nın Avrupa şampiyonu olmasından büyük onur duyduklarını dile getiren Çelen, şunları kaydetti: “Biz gerçekten ailelerimiz, antrenörlerimiz, sporcularımız, teknik heyetimiz ve yönetimimizle inandık, stratejik bir plan yaptık, bu plan doğrultusunda antrenmanlarımızı aksatmadan yürüttük, sonucunda da emeğimizin karşılığını aldık, sporcularımızı yürekten kutluyorum. Finale kalmayı bırakın, ya rışmanın bile hayal olduğu bir branşımız olan ritmik cimnastikte madalya almak bizi onurlandırdı.”