Çin, ABD başkanının değişmesiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin düzene girmesini umuyor. Son olarak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Starbucks'ın sahibinden ABD ile ilişkilere katkı sunması için destek istedi.

Çin, ABD ile ilişkilerin gelişmesine yardımcı olması için Starbucks'tan destek istedi

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, uluslararası kahve zinciri Starbucks'ın sahibi ve eski Üst Yöneticisi Howard Schultz'dan, ülkesinin ABD ile ilişkilerinin geliştirilmesi için desteğini istedi.

Çin resmi haber ajansı Xinhua'da yer alan habere göre, Devlet Başkanı Şi, Shultz'un kendisine yazdığı bir mektuba yanıt verdi.

Şi, mektubunda, Çin'in "her yönden ortalama refaha sahip bir toplum yaratmak hedefiyle uzun vadeli ve kararlı adımlar attığını" belirterek, bunun Starbucks ve diğer Amerikan şirketleri için yatırıma elverişli ortam sağladığını vurguladı.

Şi, Shultz ve şirketinin Çin ile ABD arasında ticari ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi ve ülkeler arasında iyi ilişkilerin tesis edilmesi için çalışacağını umduğunu kaydetti.

AA'nın haberine göre Çin Devlet Başkanı'nın Shultz'a mektubunun, Pekin yönetiminin seçilmiş Başkan Joe Biden'ın göreve başlamasının arifesinde, son dönemde gerilimlerin yaşandığı ABD ile ilişkilerin onarılması için iş dünyası figürlerinin desteğini istediği bir girişimin parçası olup olmadığı bilinmiyor.

Çin ile ABD ilişkileri, Başkan Donald Trump döneminde, gümrük tarifelerinin karşılıklı yükseltilmesiyle tetiklenen ticaret savaşı ve Washington yönetiminin Çin şirketlerine getirdiği yaptırımlar nedeniyle bozulmuştu.