Dolandırıcılar ‘cin çıkarma’ bahanesiyle insanların dini duygularını sömürüyor. Fıtık, kısmi felç ve bel ağrısı gibi çeşitli hastalıklara çözüm bulduklarını da söyleyen cinci hocalar kendilerine ‘bilim insanı’ adını veriyor.

‘Cin çıkarma’ dolandırıcılığı
Gürhan A. kendisine ‘bioenerji ve metafizik uzmanı’ diyor.

Mustafa KÖMÜŞ

Ülke günlerdir BirGün’ün ortaya çıkardığı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını evlendirmesini konuşuyor. Tarikatların ve dini yapıların geldiği noktayı özetleyen bu durum ülkedeki gericiliğin geldiği noktayı da gözler önüne serdi. Elbette din istismarı sadece bununla da kalmıyor. Sahtekârlar ‘cin çıkarma’ bahanesiyle insanların paralarına göz dikiyor.

İlk örnek Antalya Kepez’den. Gürhan A. isimli bir kişi bioenerji safsatasının arkasına sığınarak insanları sömürüyor. Kendisini arayarak bilgi aldığımız G.A. kendisinin çok iyi güçleri olduğunu anlattı.

SEANSI BİN LİRA

Gürhan A. öncelikle cin çıkarılacak kişinin isminin, soyisminin, doğum yılının ve boy fotoğrafının WhatsApp’tan kendisine gönderilmesini istedi. Bu şekilde içinde cin olup olmadığını anlayabileceğini söyledi. Eğer içinde cin varsa her seansa bin lira aldığını belirten Gürhan A. “Bunun aşağısına olmaz” dedi. Gürhan A. dinen “Hastalık ve kötülüklerden korunmak veya kurtulmak amacıyla dua okuyup üfleme” anlamına gelen rukye işlemi yaptığını da söyledi. Bu süreçte içinde cin olan kişinin tavuk ve yumurta yiyemeyeceğini söyleyen Gürhan A., “Bazılarının güçleri yetmez. Bizim gücümüz yeter. Eğer içinde varlık varsa onunla konuşuruz. 1 saat de sürebilir, 3 saat de sürebilir. Eğer içinde varlık yoksa ve bioenerjiyle hastalık çözüme kavuşursa seansı 350 lira” ifadelerini kullandı.

Gürhan A.’nın internet sitesinde ise şu ifadeler yer alıyor: “ En İyi Cin Çıkaran Hoca ; işini dürüstçe yapan iyi niyetli hocadır demek lazım gelir. Art niyeti olmayan ve insanları kandırmayı amaç edinmemiş tek isteği insanlara yani ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak olan hocalarımız elbette en iyi cin çıkaran hocalar sınıfına girmektedir.”

Öte yandan Kepez Belediyesi kaynaklarından elde ettiğimiz bilgiye göre Gürhan A.’nın işletmesinin ruhsatı da bulunmuyor.

Kendisini Facebook sayfasında bilim insanı ile metafizik ve bioenerji uzmanı olarak tanıtan Gürhan A. cin çıkarma dışında bioenerjiyle hastalıklara çözüm bulduğunu söylüyor. Gürhan A.’nın ‘şifa bulduğunu’ söylediği hastalıklardan bazıları şöyle: Bel fıtığı, boyun fıtığı, migren, psikolojik baş ağrıları, yüksek tansiyon, kısmi felç, epilepsi ( sara ) şeker, kalp rahatsızlıkları, koah hastalığı ve egzama.

Gürhan A.’nın yaptığı bioenerji seansı.Gürhan A.’nın yaptığı bioenerji seansı.

‘7 GÜNDE KURTULUN’

Bir diğer dolandırıcı da İstanbul’dan. 7 günde en ağır büyüden bile kurtaracağını söyleyen cinci hoca seans başına 150 TL istiyor. Yüz yüze görüşmeyi kabul etmediğini söyleyen Ahmet isimli cinci hoca uzaktan hizmet verdiğini söylüyor. Cinci hoca sitesinde şu bilgileri veriyor: “Bu alemde yaşayan, cin olarak adlandırılan varlıklar mevcuttur. Maalesef nefsine yenik düşen insanlar bu cinlerden faydalanarak özel hayatlarında, iş hayatlarında çekemedikleri, kendilerine rakip gördükleri kişilere büyü yapmakta, büyü yaptırmaktadır. Bakım yapılarak Allah’ın izniyle sorunlarınızın sebebinin belirlenmesi ve ilmi havas çalışmaları yapılarak çözümü için doğru adrestesiniz.”

cin-cikarma-dolandiriciligi-1102578-1.

Cinci hoca yaptığı çalışmaları ise şöyle aktarıyor: “Tarafımdan destek almak için müracaat eden kişilere öncelikle rabıta yöntemi ile bakım yapılır. Kesinlikle cinler ile irtibata geçilmez. Yapmış olduğum bakım neticesinde kişiye büyü mü yapılmış, cinler mi musallat olmuş, büyü yapılmış ise yapılan büyünün türü tespit edilir. Bakım neticesinde yapılan büyünün türü belirlendikten sonra, büyüye-cin musallatına maruz kalmış kişiler, 2 gece boyunca, uzaktan tarafımca yapılacak görevlendirme ile manevi-ruhsal arınma, tedavi işlemine tabi tutulur. Büyüye maruz kalmış kişinin üzerinde, evinde taşıması ve suya atılıp belirli bir süre içmesi için tarafımca ilmi havas vefk yazıları hazırlanır. Tarafımca hazırlanan havas yazı çalışmaları, vefkler ayrı ayrı zarflara konulur. Zarfların üzerlerine ne şekilde uygulama yapılacağı detaylı olarak yazılır ve alıcısına teslim edilmek üzere kargoya verilir. Tüm bu işlemlerin tamamlanıp kargoya verilmesi maksimum 3-4 iş günü sürer.”