Ankara'da psikolojik sorunları olduğunu iddia ettiği Özge Nur Tekin’i, kendisini "hoca" olarak tanıtan kişinin tavsiye üzerine oklavayla vurarak ölümüne neden olmakla suçlanan Selçuk Tekin’in de arasında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Tekin’in kesin ölüm nedeninin belirlenmesini için otopsi raporu ve dosya kapsamındaki delillerin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilmesini kararlaştırarak davayı erteledi. 6 sanık hakkında, "kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" ve "suça iştirak etme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

'Cin çıkarma seansı' denilen işkencede öldürülen Özge Nur Tekin'in kesin ölüm nedeni araştırılacak

Ankara'da evli olduğu ve psikolojik sorunları olduğunu iddia ettiği Özge Nur Tekin’i kendisini "hoca" olarak tanıtan kişinin tavsiye üzerine oklavayla vurarak ölümüne neden olmakla suçlanan Selçuk Tekin’in de arasında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, önceki celse alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu, ardından taraflara söz verdi.

KESİN ÖLÜM NEDENİ ARAŞTIRILACAK

Sanık avukatları Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı raporunda, Özge Nur Tekin’in ölümüne "yaygın yumuşak dokulara bağlı iç kanama ve genişleyen komplikasyonların neden olduğu" tespitinin bulunduğunu hatırlatarak, maktulün kesin ölüm sebebinin araştırılmasını talep etti.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tekin’in kesin ölüm nedeninin belirlenmesini için otopsi raporu ve dosya kapsamındaki delillerin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilmesini kararlaştırarak davayı erteledi.

İddianamede, Erdal K'nin tavsiyesi üzerine sanıkların, Özge Nur Tekin’e "cin çıkarma" bahanesiyle oklavayla vurarak ölümüne neden oldukları belirtiliyor.

Bu kapsamda 6 sanık hakkında, "kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" ve "suça iştirak etme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da, 30 yaşındaki Özge Nur Tekin, kendisini ‘hoca’ olarak tanıtan Erdal Kaya isimli şahsın yönlendirmesiyle evli olduğu Selçuk Tekin tarafından sırtına 100 kez oklavayla vurularak öldürülmüştü.

Ölü muayene tutanağında, Özge Nur Tekin’in sırt ve kollarında morluklar ile 'hacamat' kesiklerini andıran yaralar tespit edilmesi üzerine savcılık soruşturma başlatmıştı.

Şüpheli Selçuk Tekin, ifadesinde telefonla aradığı Erdal Kaya'nın, "Eşine cinler musallat olmuş; dediklerimi yaparsanız eşini kurtarırım" dediğini belirterek, "Önce telefondan dua okudu, eşim rahatladı. Ancak bir süre sonra rahatsızlanınca tekrar aradım, 'Önce eşine 1 kurban keseceksin' dedi. Sonra sırtına hafif şekilde 100 sefer oklava ile vurmamı ve ardından vücudundaki pis kanın temizlenmesi için hacamat yaptırmamız gerektiğini söyledi. Daha sonra da 23 gün kefaret orucu tutmasını istedi. Ben eşimin sırtına, baldır kısmına oklava ile 100 sefer hafif hafif ancak hissedilebilecek bir şekilde dua okuyarak vurdum” demişti.

AA